ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αλαμπάμα και Τέξας προχωρούν αύριο στην εκτέλεση θανατοποινιτών

Με χρήση θανατηφόρας ένεσης

Αλαμπάμα και Τέξας προχωρούν αύριο στην εκτέλεση θανατοποινιτών

Δύο θανατοποινίτες αναμένεται να εκτελεστούν στην Αλαμπάμα και το Τέξας, στις ΗΠΑ.

Ο Κέισι ΜακΓουόρτερ, 49 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο το 1994 για τη δολοφονία με πυροβόλο όπλο, έναν χρόνο νωρίτερα, του πατέρα ενός εκ των φίλων του, του Έντουαρτ Λι Ουίλιαμς ο οποίος τους έπιασε επ’ αυτοφώρω να λεηλατούν το σπίτι του, μαζί με έναν τρίτο ανήλικο. Ο Κέισι ΜακΓουόρτερ ήταν 18 ετών την εποχή εκείνη, οι άλλοι δύο ήταν 16 και 15 ετών.

Καταδικάστηκε σε θάνατο με 10 ενόρκους να ψηφίζουν υπέρ και 2 κατά. Η Αλαμπάμα είναι, μαζί με τη γειτονική Φλόριντα (νοτιοανατολικά), η μία από τις δύο συνολικά πολιτείες των ΗΠΑ, όπου η ομοφωνία του σώματος των ενόρκων δεν απαιτείται για την επιβολή της θανατικής ποινής.

Στο Τέξας, ο Ντέιβιντ Ρεντέρια, ηλικίας 53 ετών, αναμένεται να εκτελεστεί για την απαγωγή το 2001 στην έξοδο ενός σούπερ μάρκετ και κατόπιν τη δολοφονία ενός 5χρονου κοριτσιού, της Αλεξάντρα Φλόρες. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον εξανάγκασε μια συμμορία να απαγάγει το παιδί και αρνείται ότι τη δολοφόνησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2023, 21 εκτελέσεις έχουν ήδη γίνει στις ΗΠΑ, εκ των οποίων 7 στο Τέξας και μία στην Αλαμπάμα, όλες με θανατηφόρο ένεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.