ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αμβλώσεις: Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν επεμβάσεις

Γυναίκες από όλο τον κόσμο δείχνουν την αλληλεγγύη τους ανοίγοντας τις πόρτες τους σε όσες το έχουν ανάγκη

Αμβλώσεις: Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν επεμβάσεις

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ακύρωση του νόμου Roe vs. Wade στις ΗΠΑ, που στερεί στις γυναίκες το δικαίωμα για άμβλωση.

Κάθε πολιτεία θα αποφασίσει μόνη της πώς θα χειριστεί το θέμα των αμβλώσεων, αν και υπάρχει ο φόβος πάνω από 20 πολιτείες να αρχίσουν να απαγορεύουν σε γυναίκες να προχωρήσουν σε επεμβάσεις, αναγκάζοντάς τις έτσι να ταξιδέψουν, σε περίπτωση που θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση.

Γυναίκες ωστόσο από όλο τον κόσμο δείχνουν την αλληλεγγύη τους ανοίγοντας τις πόρτες τους σε όσες το έχουν ανάγκη.

Για τον λόγο αυτό, οι χρήστες του TikTok αποφάσισαν να βοηθήσουν τις γυναίκες με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Προσφέρουν δωρεάν χώρο

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που αναρτούν στη δημοφιλή πλατφόρμα, οι χρήστες αναφέρουν πως προσφέρουν εντελώς δωρεάν χώρο στο σπίτι τους για όσες γυναίκες θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να μην έχουν επιπλέον έξοδα.

Μάλιστα, στα βίντεό τους δεν κατονομάζουν τις αμβλώσεις, αλλά χρησιμοποιούν «κωδικούς». Ειδικότερα, αναφέρουν τις περιοχές που μένουν και λένε ότι «αν δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ στην περιοχή σας, σας περιμένω εδώ».

Θα απαγορεύσουν την μετακίνηση;

Δικαστής της Λουιζιάνας ανέστειλε χθες, Δευτέρα, προσωρινά την ισχύ των νόμων που απαγορεύουν στις γυναίκες σε αυτήν την πολιτεία τις αμβλώσεις, μετά την πρόσφατη ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο ιστορικής απόφασης που νομιμοποιούσε το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Το πολύ συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την Παρασκευή την εμβληματική απόφαση στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973, η οποία εγγυάτο για σχεδόν 50 χρόνια το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης τους, επιστρέφοντας στην κάθε πολιτεία τη δυνατότητα να επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.