ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναταραχή στη Βρετανία: Εκτιμήσεις για απώλεια 500 δισεκατομμυρίων λιρών από τότε που ανέλαβε η Λ.Τρας

Η λίρα κατέρρευσε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα

Αναταραχή στη Βρετανία: Εκτιμήσεις για απώλεια 500 δισεκατομμυρίων λιρών από τότε που ανέλαβε η Λ.Τρας

Στο χαμηλότερο επίπεδο της ιστορίας έφτασε η βρετανική λίρα, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απώλειες έως και 500 δισ. λιρών από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας η Λιζ Τρας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η αναστάτωση έχει μεταφερθεί στις χρηματιστηριακές αγορές λόγω προβλέψεων για υψηλό πληθωρισμό κάτι που οδήγησε την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια ενώ πριν από λίγες ημέρες η Τρας ανακοίνωσε το πιο ριζοσπαστικό πακέτο φοροελαφρύνσεων από το 1972.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ επανέλαβε σήμερα τη δέσμευση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική σταθερότητα σε συνάντηση με εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και ασφαλιστικούς ομίλους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Τον επόμενο μήνα, θα παρουσιάσει ένα πακέτο ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων για τον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και κίνητρα για επενδύσεις», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Twitter, μετά την αναταραχή που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην αγορά αναφορικά με τον μίνι προϋπολογισμό που ανακοίνωσε ο Κουάρτενγκ.

Η λίρα κατέρρευσε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο έναντι του δολαρίου, τη Δευτέρα, ενώ οι επενδυτές σφυροκόπησαν τις βρετανικές αγορές σχετικά με το δημοσιονομικό πλάνο της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, ακούστηκαν φωνές που καλούσαν την Τράπεζα της Αγγλίας να αναλάβει δράση για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η λίρα υποχώρησε τη Δευτέρα έως και 5% έναντι του δολαρίου κάποια στιγμή κατά τη διαπραγμάτευση στην Ασία, αγγίζοντας το 1,0327 δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν καθιερώθηκε το δεκαδικό σύστημα για τις υποδιαιρέσεις του νομίσματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των διετών βρετανικών ομολόγων, που επηρεάζονται περισσότερο από τις προοπτικές για τα επιτόκια και τον κρατικό δανεισμό, αυξήθηκαν έως και κατά 54 μονάδες βάσης στο υψηλό επίπεδο του 4,53%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.