ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανήλικοι στη Γαλλία δικάζονται για bullying σε 13χρονο που οδήγησε σε αυτοκτονία (βίντεο)

Ο θάνατος του μικρού Λουκάς προκάλεσε έντονη συγκίνηση στη Γαλλία και πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ανήλικοι στη Γαλλία δικάζονται για bullying σε 13χρονο που οδήγησε σε αυτοκτονία (βίντεο)

Τέσσερις 13χρονοι θα δικαστούν στη Γαλλία για «σχολικό εκφοβισμό που οδήγησε στην αυτοκτονία» ενός συνομηλίκου τους ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του στις αρχές Ιανουαρίου στο Γκολμπέ, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

Ο θάνατος του μικρού Λούκας προκάλεσε έντονη συγκίνηση στη Γαλλία και πολλές αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Συγγενείς του εφήβου θεωρούν ότι αυτοκτόνησε αφού τον παρενόχλησαν επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, «τέσσερις ανήλικοι τέθηκαν υπό κράτηση» από την αστυνομία του Επινάλ, ανέφερε ο εισαγγελέας Φρεντερίκ Ναόν στην ανακοίνωσή του. Πρόκειται για δύο κορίτσια και δύο αγόρια, που φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο με τον Λούκας και παραδέχτηκαν μόνο ότι χλεύασαν πολλές φορές τον συμμαθητή τους, εξήγησε.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2023. Οι τέσσερις έφηβοι θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων του Επινάλ με την κατηγορία του σχολικού εκφοβισμού που προκάλεσε την αυτοκτονία του θύματος.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει έρευνα «κατ’ αγνώστων» για «μη καταγγελία κακομεταχείρισης ανηλίκου».

Ο Λούκας έγραψε στο ημερολόγιό του «μια φράση που εξηγούσε ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του». Συγγενείς του είπαν ότι άλλοι μαθητές στο γυμνάσιο «Λουί Αρμάν» του Γκολμπέ τον κορόιδευαν και τον πρόσβαλαν επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Η αυτοκτονία του παιδιού προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. «Σκέφτομαι όλους τους μαθητές που παρενοχλούνται, όπως εκείνος: η απελπισία τους μου στηρίζει την αποφασιστικότητά μου να εμποδίσω κάθε μορφή παρενόχλησης», έγραψε στο Twitter o υπουργός Παιδείας Παπ Ντιαγέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.