Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καλές για την κυβέρνηση...

Απίστευτο: Έπαθε τρεις φορές έμφραγμα μέσα σε τέσσερις μέρες και έζησε!

«Ποτέ πριν δεν είχα βιώσει κάτι παρόμοιο», εξομολογήθηκε

Απίστευτο: Έπαθε τρεις φορές έμφραγμα μέσα σε τέσσερις μέρες και έζησε!

Συγκλονίζει η ιστορία του 62χρονου Τόμι Μπελ, ο οποίος βγήκε νικητής μετά από μάχη με πολλαπλά εμφράγματα που υπέστη σε μόλις λίγες ημέρες.

Εμπιστεύτηκε το ένστικτό του

Είχε μόλις ολοκληρώσει άλλη μία απαιτητική βάρδια στο νοσοκομείο AdventHealth DeLand, όπου εργαζόταν για περισσότερο από δέκα χρόνια ως επικεφαλής του τμήματος μεταφοράς ασθενών.

Καθώς επέστρεφε στο σπίτι και μιλούσε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, Τζόι, ένιωσε μια ασυνήθιστη πίεση στο στήθος. Δεν ήταν έντονος πόνος, αλλά αρκετός για να τον ανησυχήσει. Το ένστικτό του τον προειδοποιούσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ακολουθώντας αυτό το προαίσθημα, έκανε αναστροφή και κατευθύνθηκε ξανά προς το τμήμα επειγόντων περιστατικών του AdventHealth — μια απόφαση που, όπως αποδείχθηκε, του έσωσε τη ζωή.

Η πρώτη κρίση

Οι γιατροί του νοσοκομείου τον υπέβαλαν σε σειρά εξετάσεων και διαγνώσεων. Τα αποτελέσματα έδειξαν σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, και προγραμματίστηκε χειρουργική επέμβαση δύο ημέρες αργότερα, στις 28 Νοεμβρίου. Ωστόσο, πριν προλάβει καν να αναρρώσει, υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η ιατρική ομάδα αντέδρασε άμεσα, τοποθετώντας stent για να αποκαταστήσει τη ροή του αίματος. Ο Μπελ σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Δύο ημέρες μετά πήρε εξιτήριο — χωρίς να φαντάζεται ότι η περιπέτειά του μόλις ξεκινούσε.

«Ποτέ πριν δεν είχα βιώσει κάτι παρόμοιο. Ήξερα τα συμπτώματα μόνο από την τηλεόραση — πόνος στο στήθος, στο χέρι, αυτά τα κλασικά σημάδια», είπε αργότερα ο Μπελ.

Μια μάχη σε συνέχεια: δεύτερη και τρίτη καρδιακή προσβολή

Μόλις επέστρεψε σπίτι, ένιωσε ξανά πως κάτι δεν πάει καλά. Η σύζυγός του τον μετέφερε άμεσα πίσω στα επείγοντα. Εκεί, στις 2 Δεκεμβρίου 2025, υπέστη δύο ακόμη καρδιακές προσβολές μέσα στην ίδια μέρα. Σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ο οργανισμός του δοκιμάστηκε τρεις φορές· μια πραγματική μάχη επιβίωσης.

«Ήμουν στα καλύτερα χέρια» — η δύναμη των ανθρώπων

Παρά τη δοκιμασία, ο Μπελ ένιωθε ευγνωμοσύνη που βρισκόταν ανάμεσα σε γνωστά πρόσωπα. «Με φρόντιζαν άνθρωποι με τους οποίους μοιράζομαι την καθημερινότητά μου. Ήξερα πόσο αφοσιωμένοι είναι στη φροντίδα των άλλων και αυτό με ηρεμούσε», θυμάται συγκινημένος.

Η οικειότητα ―το ότι γνώριζε κάθε νοσηλευτή, γιατρό και υπάλληλο γύρω του― του έδωσε τη δύναμη να αντιμετωπίσει τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής του.

«Αν και ήταν μια παράξενη εμπειρία να βρεθώ ξαφνικά από τη θέση του φροντιστή σε εκείνη του ασθενούς, ήξερα πως ήμουν στα καλύτερα χέρια, ανάμεσα σε ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν», ανέφερε.

Επιστροφή στην καθημερινότητα και στη δουλειά

Ύστερα από δύο εβδομάδες ανάρρωσης, ο Μπελ κατάφερε να επιστρέψει στο πόστο του στο νοσοκομείο. Δεν ένιωσε ποτέ μόνος σ’ αυτή τη διαδρομή. «Η ανάρρωσή μου ήταν μια συλλογική προσπάθεια – η οικογένειά μου, οι συνάδελφοί μου, όλοι στάθηκαν δίπλα μου», τόνισε.

«Κάθε μέρα, κάποιος από τη δουλειά επικοινωνούσε μαζί μου για να μάθει πώς είμαι. Η στήριξή τους ήταν απίστευτη.»

Η σημασία της πρόληψης

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των ΗΠΑ καταγράφει τις καρδιακές παθήσεις ως τη βασική αιτία θανάτου για άνδρες, γυναίκες και τα περισσότερα φυλετικά και εθνοτικά σύνολα. Παρ’ όλα αυτά, μεγάλο μέρος της πρόληψης εξαρτάται από τις δικές μας επιλογές.

Ο Δρ. Bhavsar τονίζει ότι η σωστή διαχείριση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και του σακχάρου, η διακοπή του καπνίσματος, η τακτική σωματική άσκηση (ιδιαίτερα η αερόβια), η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, η υιοθέτηση μεσογειακής διατροφής και ο επαρκής ύπνος αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
OPINION
MAKER
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.