Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, «έχει βγει πλέον εκτός ελέγχου», μετά τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση που συνεχίζεται στη Γάζα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Axios, στο οποίο συνεισφέρουν έξι αμερικανοί αξιωματούχοι, η κυρίαρχη αίσθηση στα ενδότερα του Λευκού Οίκου φαίνεται να είναι πως «έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, βομβαρδίζει τα πάντα και θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ, να φέρει την ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής».
Ετερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι υπάρχει «αυξανόμενος σκεπτικισμός εντός της κυβέρνησης Τραμπ» σχετικά με τον Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι οι πολιτικές του στη Μέση Ανατολή είναι πολύ ανατρεπτικές και ακραίες.
«Ο Νετανιάχου είναι μερικές φορές σαν ένα παιδί που απλά δεν συμπεριφέρεται καλά. Συμπεριφέρεται σαν τρελός», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Axios.
Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε μεγάλη δυσαρέσκεια για την επιδρομή στην εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζας, μια Ρωμαιοκαθολική ενορία στη Λωρίδα της Γάζας.
Όσον αφορά στη Γάζα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη τη δυσαρέσκειά του για το μπλόκο στην ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ ο Λευκός Οίκος έχει καταδικάσει δημόσια τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τρεις εβδομάδες ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει «ειρήνη στη Γάζα σε 15 ημέρες».

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.