ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Αυστρία: Ο καγκελάριος υπονόησε ότι οι φτωχοί γονείς πρέπει να ταΐζουν τα παιδιά τους… στα McDonald’s! (βίντεο)

«Αν έχω πολύ μικρά εισοδήματα, δουλεύω περισσότερο» ανέφερε μεταξύ άλλων

Αυστρία: Ο καγκελάριος υπονόησε ότι οι φτωχοί γονείς πρέπει να ταΐζουν τα παιδιά τους… στα McDonald’s! (βίντεο)

Επικρίσεις δέχθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ μετά από ένα βίντεο που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας και στο οποίο αναφέρει ότι οι γονείς με χαμηλό εισόδημα μπορούν να ταΐζουν τα παιδιά τους με χάμπουργκερ από τα McDonald’s.

Στο βίντεο ο καγκελάριος εμφανίζεται να μιλά για τη φτώχεια πριν παραπονεθεί για το πώς μέσα ενημέρωσης αποτυπωνόταν την παιδική πείνα.

«Λοιπόν, τι σημαίνει ότι ένα παιδί δεν έχει ένα ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Ξέρετε ποιο είναι το φθηνότερο ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Δεν είναι υγιεινό, αλλά είναι φθηνό: ένα χάμπουργκερ στα McDonald’s – 1,40 ευρώ κοστίζει, και αν συνοδευτεί με πατάτες 3,50 ευρώ. Τώρα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι ζούμε σε μια χώρα που οι γονείς δεν μπορούν να έχουν την οικονομική δυνατότητα για αυτό το γεύμα για το παιδί τους», είπε.

«Αν έχω πολύ μικρά εισοδήματα, δουλεύω περισσότερο», συνέχισε ο Νεχάμερ στο βίντεο, το οποίο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τα κρασιά και τα τυριά κοντά στο Σάλτσμπουργκ, επιβεβαίωσε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου είναι ηγέτης.

Ένας εκπρόσωπος του αυστριακού παραρτήματος των McDonald’s είπε στο Politico ότι αν και οι τιμές ποικίλλουν, είναι εφικτό να φάει κανείς ένα γεύμα τόσο οικονομικό όσο τόνισε ο καγκελάριος. Ένα χάμπουργκερ 250 θερμίδων είναι το φθηνότερο στο μενού της αμερικανικής αλυσίδας φαστ-φουντ.

«Με βάση την κοινή λογική, προφανώς πρόκειται για τη χειρότερη συμβουλή υγείας που θα μπορούσε να δώσει κανείς σε κάποιον και σίγουρα σε παιδιά», δήλωσε η Ντορότα Σιένκιεβιτς, υπεύθυνη πολιτικής του EuroHealthNet. «Επειδή τα παιδιά δεν μπορούν πραγματικά να προστατευτούν από τις επιπτώσεις των ανθυγιεινών διατροφικών επιλογών», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.