ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτή είναι η πρώτη πόλη που απαγόρευσε στα παιδιά να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα

Στοιχεία από τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Ofcom δείχνουν ότι το 20% των παιδιών, ηλικίας τριών ετών, έχουν smartphones

Αυτή είναι η πρώτη πόλη που απαγόρευσε στα παιδιά να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα

Οι γονείς της πόλης Greystones, της Ιρλανδίας συμφώνησαν να μην αγοράσουν smartphones στα παιδιά τους μέχρι να πάνε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρόσφατα στοιχεία από τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Ofcom δείχνουν ότι το 20% των παιδιών, ηλικίας τριών ετών, έχουν smartphones.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 55%, μεταξύ των ηλικιών οκτώ και 11 ετών.

Η έρευνα της The Sun

Σύμφωνα με τη The Sun, όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, συμφώνησαν να απαγορεύσουν στα παιδιά να φέρνουν μαζί τους τα κινητά τηλέφωνα στο σχολείο.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας, επισκέφτηκε την πόλη Greystones και μιλώντας με τους γονείς, διαπίστωσε πως ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να ακολουθήσουν τη πρωτοποριακή απόφαση των δημοτικών αρχών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων:

«Έχω άλλα τρία χρόνια για να μην αγοράσω smartphone στην κόρη μου. Υποθέτω ότι η πλειονότητα των ανθρώπων θα ένιωθαν πίεση να αγοράσουν κινητό τηλέφωνο στο παιδί τους επειδή το έχουν οι συνομήλικοί τους. Ωστόσο, όσα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κινητό, τόσο πιο εύκολη είναι η κατάσταση για τους γονείς», ανέφερε η μητέρα Σάνια Σούμπερτ.

Η μητέρα Κάρολάιν Νόλαν συμφώνησε, επίσης, να μην αγοράσει στους γιους της smartphone μέχρι να τελειώσουν το δημοτικό, να φθάσουν δηλαδή στην ηλικία των 12 ετών.

«Ως οικογένεια, έχουμε ξεκαθαρίσει στα παιδιά μας ότι δεν θα έχουν τηλέφωνα μέχρι το τέλος του δημοτικού. Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ αυστηροί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και άλλες πόλεις στην Ιρλανδία εξετάζουν την εφαρμογή παρόμοιας πολιτικής, σύμφωνα με την «The Sun», βλέποντας τα θετικά αποτελέσματα της ιδέας που είχαν οι γονείς στην πόλη Greystones.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.