ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτή είναι η χώρα που κλείνει το διαδίκτυο στα κινητά των παιδιών τις νυχτερινές ώρες

Ταυτόχρονα, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα για να περιορισθεί η ημερήσια χρονική διάρκεια της σύνδεσης στο Ίντερνετ

Αυτή είναι η χώρα που κλείνει το διαδίκτυο στα κινητά των παιδιών τις νυχτερινές ώρες

Η Κίνα προέβη σε μια κίνηση που θα συζητηθεί καθώς θα περιορίσει την πρόσβαση των ανηλίκων στο διαδίκτυο τις βραδινές ώρες.

Παράλληλα, μειώνεται και ο χρόνος που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια της μέρα.

Οι περιορισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 2 Σεπτεμβρίου, έπειτα από δημόσια διαβούλευση. Αν οι νέο κανόνες εγκριθούν, κανένας ανήλικος δεν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω φορητής συσκευής από τις 22:00 έως τις 06:00 το πρωί.

Ταυτόχρονα, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα για να περιορισθεί η ημερήσια χρονική διάρκεια της σύνδεσης στο Ίντερνετ μέσω των smartphones.

Οι έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι δύο ώρες, έναντι μόλις 40 λεπτών για τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

Αυτοί οι νέοι κανόνες, οι οποίοι προτάθηκαν από την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου και θα τεθούν σε εφαρμογή με τεχνικά μέσα, είναι από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο.

Οι γονείς θα μπορούν πάντως να τους απενεργοποιούν, αν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέψουν «να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υγιές ιντερνετικό περιβάλλον για τους ανηλίκους και να μειωθεί ο εθισμός των ανηλίκων στο Ίντερνετ», έπειτα και από άλλα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ το προηγούμενο διάστημα.

Η Κίνα έχει δημοσιοποιήσει τα τελευταία χρόνια πολυάριθμους κανόνες προς την κατεύθυνση αυτή.

Από το 2021, περιορίζει το χρόνο που μπορούν να περνούν την ημέρα τα παιδιά παίζοντας στο διαδίκτυο.

Έχει επίσης παγώσει τις εγκρίσεις νέων βιντεοπαιχνιδιών για εννέα μήνες, προκαλώντας αναταραχή σε πολυάριθμες επιχειρήσεις του τομέα – μεταξύ των οποίων η γιγάντια κινεζική Tencent.

Η σημερινή ανακοίνωση προκάλεσε την πτώση στο χρηματιστήριο κινεζικών επιχειρήσεων του ιντερνετικού τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της Tencent (βιντεοπαιχνίδια, πλατφόρμες μηνυμάτων και διαδικτυακών πληρωμών) έχασε σχεδόν 3% και η μετοχή της Baidu (μηχανή αναζήτησης, τεχνητή νοημοσύνη) έχασε 3,75%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.