ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Αυτό το ήξερες; – Γιατί αυτή η πολιτεία των ΗΠΑ έχει μόλις δυο κυλιόμενες σκάλες

Υπάρχουν δυο λόγοι για την ακρίβεια

Αυτό το ήξερες; – Γιατί αυτή η πολιτεία των ΗΠΑ έχει μόλις δυο κυλιόμενες σκάλες

Υπάρχει μια φοβία που δεν είναι καθόλου σπάνια και έχει να κάνει με τις κυλιόμενες σκάλες. Ονομάζεται escalophobia, με πολλούς ανθρώπους να φοβούνται να ανέβουν ακόμα και να πλησιάσουν. Όσοι λοιπόν έχουν αυτή τη φοβία, θα νιώσουν πολύ ασφαλείς στην πολιτεία του Wyoming.

Σε ολόκληρη την πολιτεία, υπάρχουν μόλις 2 κυλιόμενες σκάλες (2 ζεύγη). Και οι δυο βρίσκονται σε δυο τράπεζες στην πόλη Casper. Σε όλη την υπόλοιπη πολιτεία δεν υπάρχει καμία άλλη. Οι 585 χιλιάδες κάτοικοι λοιπόν, μπορούν να δουν πως είναι οι κυλιόμενες σκάλες στα όρια της πολιτείας, μόνο αν επισκεφτούν αυτές τις δυο τράπεζες. Οπότε ο κατά κεφαλήν αριθμός κυλιόμενων σκάλων στο Wyoming είναι 0,0000034.

Αυτό σημαίνει ότι το Wyoming έχει τόσες κυλιόμενες σκάλες όσους και γερουσιαστές. Στην πολιτεία υπάρχουν ψηλά κτίρια με πολλούς ορόφους, οπότε ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Δεν υπάρχει μια εξήγηση για όλο αυτό, αλλά πρόκειται για έναν συνδυασμό από μερικούς παράγοντες. Ο ένας είναι το σχήμα που έχει η ίδια η πολιτεία. Γιατί πολλά κτίρια στο Wyoming συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των αεροδρομίων της πολιτείας, είναι ευκολότερο να χτιστούν προς τα έξω, παρά προς τα πάνω.

«Σε αυτό το μέρος της Δύσης, η γη είναι πιθανόν φθηνότερη» αναφέρει η Sue Goodman από το Γραφείο Σχεδιασμού Πόλης του Sheridan του Wyoming. «Αντί να χτίζουμε, απλωνόμαστε».

Άλλη μια εξήγηση έχει να κάνει με τους τοπικούς κανόνες με τους κανόνες ασφαλείας για πυρκαγιά. «Υπάρχουν ζητήματα κανόνων ασφαλείας που εμπλέκονται με τις κυλιόμενες σκάλες, που τις καθιστούν κάπως λιγότερο δημοφιλείς… Ο κανόνας δεν θέλει ανοίγματα μεταξύ παρακείμενων ορόφων που είναι απροστάτευτα», αναφέρει ο Dick Mason από την υπηρεσία κτιρίων στην πόλη Cheyenne.

Έτσι ενώ οι σκάλες ή ο ανελκυστήρας παρέχουν επαρκή διαχωρισμό μεταξύ των δυο ορόφων, οι ακάλυπτες κυλιόμενες σκάλες δεν μπορούν να το κάνουν. Μια φλεγόμενη κυλιόμενη σκάλα θα χρησίμευε μόνο για τη μεταφορά της φωτιάς από τον έναν όροφο στον άλλο, αργά αλλά σταθερά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως γενικά σε αυτή την πλευρά των ΗΠΑ, οι κυλιόμενες σκάλες δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Η South Dakota έχει 6 ζεύγη, όσα και η γειτονική Montana. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι οι κυλιόμενες σκάλες δεν είναι επιθυμητές στην παλιά Άγρια Δύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.