ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό το ήξερες; – Υπάρχει μια τράπεζα της Ιταλίας που δέχεται… τυρί στις συναλλαγές της

Ένα πολύ πολύτιμο τυρί

Αυτό το ήξερες; – Υπάρχει μια τράπεζα της Ιταλίας που δέχεται… τυρί στις συναλλαγές της

Εσύ ήξερες ότι υπάρχει μια τράπεζα στην Ιταλία που δέχεται… τυρί στις συναλλαγές της;

Στη βόρεια Ιταλία, οι παραγωγοί παρμεζάνας νοικιάζουν χώρο στην «τράπεζα τυριών» για να προστατεύσουν τον θησαυρό τους από τους κλέφτες και να τον παλαιώσουν σε ελεγχόμενα από το κλίμα χρηματοκιβώτια οπλισμένα με συστήματα ασφαλείας.

Αυτά τα θησαυροφυλάκια υψηλής τεχνολογίας φιλοξενούν την καλύτερη παρμεζάνα στον κόσμο. Στην περιοχή Emilia – Romagna της Ιταλίας, οι παραγωγοί χρησιμοποιούν την «τράπεζα τυριού» για να προστατεύσουν τον θησαυρό τους από τους κλέφτες και να τον παλαιώσουν σε ελεγχόμενα χρηματοκιβώτια οπλισμένα με συναγερμούς, κάμερες υπερύθρων και αντισεισμικό εξοπλισμό.

Αυτή η περιοχή στη Βόρεια Ιταλία είναι η μόνη στον κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιήσει νόμιμα το όνομα Parmigiano – Reggiano. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σκληρό, παλαιωμένο τυρί που παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο γάλα, είναι ένα προσοδοφόρο τοπικό προϊόν.

«Η συνολική αξία του τυριού που έχουμε εδώ υπολογίζεται μεταξύ 120 και 130 εκατομμυρίων ευρώ», εξηγεί ο Roberto Frignani, Διευθυντής της τράπεζας CREDEM.

Αυτός ο βρώσιμος χρυσός έχει μπει τόσο συχνά στο στόχαστρο των κλεφτών επειδή κάθε κεφαλή τυριού αξίζει έως και 400 ευρώ. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αποθήκευσή του στις βέλτιστες συνθήκες.

«Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 20 βαθμούς, αλλά δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ κρύα. Το ιδανικό είναι μεταξύ 16 και 18 βαθμών. Η υγρασία πρέπει επίσης να είναι υψηλή αλλά όχι πολύ υψηλή, μεταξύ 70% και 80%, έτσι ώστε η παρμεζάνα να μπορεί να αναπνέει και να αφαιρεί λίπος», λέει ο τραπεζικός υπάλληλος Federico Rotelli.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την τόσο υψηλή τιμή του, λόγω του μεγάλου χρόνου ωρίμανσης που μπορεί να διαρκέσει από ένα έως τρία χρόνια, η παρμεζάνα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα τρόφιμα στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.