ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτός είναι ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Έπρεπε να οδηγεί και χωρίς ζώνη ασφαλείας

Αυτός είναι ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήταν μόνο κυβερνήτης του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και όλων των δρόμων του.

Όπως είναι γνωστό, η βασίλισσα υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μηχανικός. Αλλά ήταν ταυτόχρονα και οδηγός.

Και ήταν το ένα και μοναδικό άτομο σε όλο το νησί που δεν χρειαζόταν άδεια οδήγησης για να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό της. Ή μάλλον με τα αυτοκίνητά της.

Στα 18 της, η Ελισάβετ κατατάχθηκε στης στρατιωτικές εφεδρείες το 1944 και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως μηχανικός και χρειάστηκε να οδηγεί φορτηγά που μετέφεραν πολεμικό υλικό αλλά και ασθενοφόρα. Από τότε και μετά οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, δεν έδωσε ποτέ εξετάσεις και, το πιο παράξενο, έπρεπε να οδηγεί και χωρίς ζώνη ασφαλείας.

Και αυτό γιατί έπρεπε να είναι έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο βασιλιάς Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας επισκέφτηκε την Ελισάβετ στο παλάτι, η οποία τον οδήγησε με το αυτοκίνητό της στα ανάκτορα.

Λέγεται μάλιστα ότι ο υψηλός προσκεκλημένος εξεπλάγη όταν εκείνη έκατσε στη θέση του οδηγού. Ο Sir Sherard Cowper-Coles, ο οποίος διορίστηκε πρέσβης στη Σαουδική Αραβία το 2003, αναφέρει «Μέσω του διερμηνέα του, ο διάδοχος παρακάλεσε τη βασίλισσα να μειώσει ταχύτητα και να συγκεντρωθεί στον δρόμο».

Το 2019, ο αείμνηστος πρίγκιπας Φίλιππος σταμάτησε να οδηγεί μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που του συνέβη.

Παρόμοια απόφαση πρέπει να πήρε και η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς από τότε δεν εθεάθη να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους και προτιμούσε να έχει σοφέρ.

Δεν έμεινε όμως για μεγάλο διάστημα μακριά από τους δρόμους, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2020 εντοπίστηκε να οδηγεί ένα μαύρο Range Rover.

Τον Οκτώβριο του 2021, η βασίλισσα Ελισάβετ έμεινε στο νοσοκομείο για μια νύχτα για λόγους υγείας και οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί για μερικές εβδομάδες και να κάνει αφήσει για λίγο τα βασιλικά της καθήκοντα.

«Οι γιατροί είχαν συμβουλεύσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να ρίξει ρυθμό στην εκτέλεση των καθηκόντων της και να μην πραγματοποιεί επίσημες επισκέψεις», ανέφερε μια επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μετά από ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις, εντοπίστηκε να οδηγεί μια πράσινη Jaguar γύρω από το κτήμα του Windsor με το πράσινο Jaguar της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από επτά δεκαετίες στον θρόνο, η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ είχε οδηγήσει αρκετά ξεχωριστά αυτοκίνητα, όπως η Bentley Bentayga και πολλά Land Rover και Range Rover.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.