ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Bίντεο: Το πρόβλημα του ναζισμού στην Ουκρανία

«Χρήσιμος ηλίθιος του Κρεμλίνου» ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Πολωνία λεει η Βαρσοβία

Bίντεο: Το πρόβλημα του ναζισμού στην Ουκρανία

Το πρόβλημα του Ναζισμού στην Ουκρανία είναι ιδιαιτέρως μεγάλο και αυτό φάνηκε με τις δηλώσεις του Ουκρανού πρέσβη στην Πολωνία όπου εκθείαζε τον αρχιναζιστή Στεπάν Μπαντέρα.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, Μάριους Μπλάστσακ- Mariusz Blaszczak, αποκάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτή στο Βερολίνο Άντριι Μέλνικ «χρήσιμο ηλίθιο του Κρεμλίνου» αφού ο διπλωμάτης εξύμνησε τον εγκληματία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου Μπαντέρα,

ηγέτη της UPA, η οποία διεξήγαγε εθνοκάθαρση του πολωνικού πληθυσμού στη Βολυνία και την Ανατολική Γαλικία το 1943-1944.

Παρά το γεγονός ότι το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποστασιοποιήθηκε από τα λόγια του υπαλλήλου τους, τονίζοντας ότι ήταν «η προσωπική του άποψη και δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση» της ουκρανικής διπλωματίας, ο Μέλνικ συνεχίζει να δέχεται έντονη κριτική στη γειτονική Πολωνία.

Την προηγούμενη μέρα, μίλησε ο επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Μάριους Μπλάστσακ, οι εξουσίες του οποίου αναβαθμίστηκαν πρόσφατα σε επίπεδο αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Πολωνίας.

«Τέτοιες δηλώσεις, που έγιναν από τον πρέσβη της Ουκρανίας στη Γερμανία, Άντριι Μέλνικ, υπηρετούν το Κρεμλίνο, όχι τον ελεύθερο κόσμο», δήλωσε ο Μπλάστσακ στο πρόγραμμα του πολωνικού ραδιοφώνου.

Κατά τη γνώμη του, τέτοιες δηλώσεις μπαίνουν σφήνα στις σχέσεις μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας και ως εκ τούτου «τα λόγια του Ουκρανού πρέσβη στο Βερολίνο είναι απαράδεκτα».

Όσο κι αν τα μαζεύει το Κίεβο ο πρεσβευτής εκφράζει την πολιτική και ιστορική θέση της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/AZmilitary1/status/1543923956826214403

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.