ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bloomberg: Tον Ιούνιο του 2023 προβλέπεται η τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση

Bloomberg: Tον Ιούνιο του 2023 προβλέπεται η τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου

Η επίσημη τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2023, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, όπως δήλωσαν Βρετανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Bloomberg.

Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την τελετή. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως αυτή η ημερομηνία είναι η επικρατέστερη. Ωστόσο, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Η στέψη του βασιλιά Καρόλου -σχεδόν 70 χρόνια από την ημέρα της στέψης της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ– θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της βασιλείας του. Ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο και έλαβε τον τίτλο του βασιλιά τον περασμένο μήνα, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή τη φορά η τελετή της σκέψης θα είναι πιο λιτή σε σύγκριση με το παρελθόν.

Την περίοδο της στέψης του, ο βασιλιάς θα είναι 74 ετών, καθιστώντας τον το γηραιότερο άνθρωπο που ανέβηκε στο θρόνο στη βρετανική Ιστορία.

Η τελετή στέψης είναι πλούσια σε παράδοση. Ο βασιλιάς κάθεται σε έναν θρόνο, γνωστό ως Έδρα του Εδουάρδου, κρατώντας το σκήπτρο και τη ράβδο του ηγεμόνα -που αντιπροσωπεύουν τον συνταγματικό έλεγχο του έθνους- και τη σφαίρα του κυρίαρχου, που αντιπροσωπεύει τον χριστιανικό κόσμο. Αφού οι ανώτεροι κληρικοί ευλογήσουν και καθαγιάσουν τον Κάρολο, ο νέος βασιλιάς θα τοποθετήσει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου -που πήρε το όνομά του από τον τελευταίο αγγλοσάξονα βασιλιά, τον Εδουάρδο τον Εξομολογητή- είναι κατασκευασμένο από συμπαγή χρυσό και περιλαμβάνει πάνω από 400 πολύτιμους λίθους, όπως ρουμπίνια, γρανάτες και ζαφείρια.
Το στέμμα κατασκευάστηκε αρχικά για τον Κάρολο Β’ το 1661, έχει ύψος 30 εκατοστά και βάρος 2,23 κιλά. Συνήθως φυλάσσεται στον Πύργο του Λονδίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.