ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Bubbles: Ο αγαπημένος χιμπατζής του Μ.Τζάκσον έγινε 40 ετών – Που βρίσκεται σήμερα

Ο Μ.Τζάκσον αγόρασε τον χιμπατζή από ένα ερευνητικό κέντρο του Τέξας το 1983

Bubbles: Ο αγαπημένος χιμπατζής του Μ.Τζάκσον έγινε 40 ετών – Που βρίσκεται σήμερα

Ο Bubbles, ο αγαπημένος χιμπατζής του Μάικλ Τζάκσον, γιόρτασε πριν λίγο καιρό τα 40στα του γενέθλια με ένα πάρτι με θέμα τις φούσκες.

Ο Τζάκσον αγόρασε τον χιμπατζή από ένα ερευνητικό κέντρο του Τέξας το 1983. Ο Bubbles ζει στο Center for Great Apes(Κέντρο για τους Μεγάλους Πιθήκους) από το 2005. Το πάρτι διοργανώθηκε από τους υπαλλήλους του κέντρου.

«Έφαγε ένα κέικ, αλλά είναι ειδικό κέικ και υγιεινό για τους πιθήκους», είπε η διευθύντρια του Κέντρου, Patti Ragan, στη New York Post.

«Παγώσαμε πολτοποιημένες μπανάνες και προσθέσαμε λίγη μπλε χρωστική ουσία τροφίμων… μετά γράψαμε το όνομά του με βατόμουρα. Είχαμε μπανιέρες με αφρόλουτρο και παντού υπήρχαν χάρτινες φυσαλίδες» ανέφερε η Ragan για το θεματικό πάρτι του χιμπατζή και πρόσθεσε: «Ήθελε απλώς να δει ποιος ήταν καλεσμένος. Ήρθε και είδε όλο το προσωπικό που ήταν εκεί για το πάρτι».

Οι φαν του Τζάκσον έμειναν έκπληκτοι μαθαίνοντας την είδηση ότι ο Bubbles είναι ακόμα ζωντανός. Αρκετοί μάλιστα παραδέχτηκαν ότι όλα αυτά τα χρόνια αναρωτιόντουσαν τι μπορεί να του έχει συμβεί.

Ένα άτομο έγραψε στο Reddit:«Πάντα αναρωτιόμουν τι συνέβη με τον Bubbles. Χαίρομαι που είναι ακόμα ζωντανός». 

Ενώ ένας άλλος είπε: «Πολύ παράξενο που μόλις χθες μου ήρθε στο μυαλό η σκέψη αυτού του χιμπατζή! Αναρωτιόμουν αν ήταν ακόμα ζωντανός και ξυπνάω σήμερα το πρωί και βλέπω αυτήν την ανάρτηση».

Ένας τρίτος έκανε γνωστό πως: «Έχω πάει στο Κέντρο δύο φορές (λόγω της υιοθεσίας ενός ουρακοτάγκου εκεί) και ο Bubbles είναι ένας χαρούμενος, υγιής χιμπατζής που αλληλεπιδρά με άλλους χιμπατζήδες».

Bubbles – Ο Μάικλ Τζάκσον τον είχε σαν γιο του

Ο Bubbles γρήγορα κέρδισε φήμη και θαυμαστές, εξαιτίας του διάσημου ιδιοκτήτη του. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και μουσικά βίντεο και μάλιστα όταν ήταν τεσσάρων ετών συνόδευσε τον Μάικλ Τζάκσον σε περιοδεία στην Ιαπωνία.

Μερικά χρόνια αργότερα, όταν ο Bubbles έγινε πολύ δυνατός για να είναι ανάμεσα σε κόσμο, «αποσύρθηκε» από τη σόουμπιζ και τον έστειλαν στο συγκρότημα ζώων του εκπαιδευτή του στην Καλιφόρνια. Τον Μάρτιο του 2005 ο Bubbles έφτασε στο Centre for Great Apes όπου ζει με μια μεγάλη ομάδα χιμπατζήδων, όλοι από τον κόσμο της σόουμπιζ.

Παρά την προηγούμενη ζωή του μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Bubbles δεν θέλει πλέον τις κάμερες και συχνά απομακρύνεται από αυτές.

«Ο Τζάκσον διατηρούσε πάντα την ιδιοκτησία του Bubbles, του πρώτου και αγαπημένου του χιμπατζή, τον οποίο αντιμετώπιζε σαν γιο», σημειώνει το Κέντρο. «Μετά τον θάνατό του, το Κτήμα του Μάικλ Τζάκσον συνέχισε να υποστηρίζει το ετήσιο κόστος περίθαλψης των Bubbles».

«Σωματικά ο Bubbles είναι ένα επιβλητικό ενήλικο αρσενικό 185 κιλών και 4½ ποδιών [ύψους] και αντιμετωπίζεται σήμερα ως το κυρίαρχο αρσενικό στην ομάδα των χιμπατζήδων του που περιλαμβάνει τους καλύτερους φίλους του, τον Ripley και τον Oopsie, καθώς και τον Boma και τον Jessie».

Το Κέντρο αναφέρει επίσης ότι ο Bubbles απολαμβάνει τη ζωγραφική, καθώς και τις «ήρεμες στιγμές», με τους φροντιστές του να τον περιγράφουν ως «καλλιτεχνικό, ευγενικό και ντροπαλό».

«Ο Bubbles θα φτύνει περιστασιακά νερό ή θα ρίχνει άμμο (με εκπληκτική ακρίβεια) σε αγνώστους, μόνο και μόνο για να δει πώς αντιδρούν», αποκαλύπτουν οι υπάλληλοι του Κέντρου όπου ζει ο χιμπατζής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.