«Διαλεκτική»: Τι σήμαινε η λέξη στα ελληνικά που έγραψε ο Έλον Μασκ – Προτρέπει σε διάλογο τον Τ.Μπάιντεν με τον Β.Πούτιν

Τo tweet που άναψε «φωτιές» στην κυβέρνηση Μπάιντεν

«Διαλεκτική»: Τι σήμαινε η λέξη στα ελληνικά που έγραψε ο Έλον Μασκ – Προτρέπει σε διάλογο τον Τ.Μπάιντεν με τον Β.Πούτιν

Με ένα tweet στα ελληνικά ο Έλον Μασκ προτρέπει τον Αμερικανό Πρόεδρος Τ.Μπάιντεν να προχωρήσει σε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Β.Πούτιν.

Συγκεκριμένα ο ισχυρότερος οικονομικός παράγοντας του πλανήτη ανάρτησε ένα αινιγματικό tweet στα ελληνικά γράφοντας απλά τη λέξη «διαλεκτική» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που χρησιμοποίησε τα ελληνικά ο Έλον Μασκ.

Δεν ήθελε να υπάρξει καμία παρερμηνεία ενώ είναι γνωστό πως έχει ταχθεί από μήνες υπέρ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Τι είναι η διαλεκτική;

Η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων.

Ο όρος αυτός από την αρχαιότητα αναφέρεται ειδικότερα στη λογική αμφισβήτηση, δηλαδή στην αρχική τέχνη του «διαλέγεσθαι» με ερωτήσεις και στη συνέχεια αποκρίσεις.

Πλέον οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό των ΗΠΑ κατά της πολιτικής Μπάιντεν που οδηγεί τον πλανήτη στα πρόθυρα ενός Γ’ ΠΠ έχουν πολλαπλασιαστεί.

Δεν είναι μόνο οι Ρεπουμπλικανοί που θέλουν να σταματήσει η στήριξη στην Ουκρανία αλλά και οι ίδιοι οι Δημοκρατικοί βλέπουν πως οι ΗΠΑ οδηγούνται σε αδιέξοδο ενώ οι ψηφοφόροι τους γυρνάνε την πλάτη λόγω της ακρίβειας και του φόβου για έναν επικείμενο πυρηνικό όλεθρο.

Άλλωστε βλέπουν πως έρχεται συντριπτική ήττα στην ενδιάμεσες εκλογές. Οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να ανακτήσουν τον έλεγχο σε Γερουσία και Κογκρέσο και αυτό σημαίνει πως ο Τ.Μπάιντεν δεν θα μπορεί να περνάει διατάγματα όπως πριν.

Ο Κέβιν Μακάρθι, επικεφαλής του GOP, η αλλιώς το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, διεμήνυσε πως το κόμμα του δεν θα υπογράψει «λευκή επιταγή» για την Ουκρανία εάν εξασφαλίσει, την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης 8ης Νοεμβρίου ενώ οι Ρεπουμπλικανοί ξεκαθαρίζουν στον T.Mπάιντεν πως «οι ΗΠΑ δεν είναι το ΑΤΜ της Ουκρανίας, για να τους δίνει συνεχώς λεφτά».

«Η φρενίτιδα των δαπανών των Δημοκρατικών στ’ αλήθεια δεν σταματάει ποτέ. Πρέπει ο Μπάιντεν να καταλάβει πως είμαστε οι ΗΠΑ, όχι αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών», ανάρτησε στο Twitter η Ρεπουμπλικανή Αντιπρόσωπος στο Κογκρέσο, Λόρεν Μπόμπερτ.

Επίσης η πτέρυγα των φιλελεύθερων Δημοκρατικών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ (δηλαδή η πτέρυγα των Liberals) πιέζει τον Aμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προχωρήσει σε απευθείας συνομιλίες με τον ηγέτη της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανοίγοντας έτσι ένα νέο μέτωπο πίεσης στη στρατηγική του καθώς η κυβέρνησή του προσπαθεί να διατηρήσει την εσωτερική υποστήριξη προς το Κίεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ο Έλον Μασκ με μία μόνο λέξη υπέδειξε στον Τ.Μπάιντεν τι πρέπει να κάνει: «Πήγαινε μίλα με τον Πούτιν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.