Το όποιο «κόμμα Καρυστιανού» -αν υπάρξει- θα γίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Τέλος!

Τ.Μπάιντεν: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν στις ΗΠΑ πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος» (βίντεο)

Τ.Μπάιντεν: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν στις ΗΠΑ πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος» (βίντεο)

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας το περσινό κόστος των 99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο Εθνικό Εργαστήριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Γκόλντεν του Κολοράντο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι σχεδόν μία στις τρεις αμερικανικές κοινότητες έχει πληγεί μέσα στους τελευταίους μήνες από φυσικές καταστροφές που προκαλούνται από καιρικά φαινόμενα που έχουν επιδεινωθεί από την κλιματική αλλαγή.

«Ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό, από την κλιματική αλλαγή. Ξέρουμε τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή, η ανθρώπινη δραστηριότητα», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

«Εδώ είναι τα καλά νέα: Κάτι που προκαλείται από ανθρώπους μπορεί να λυθεί από ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν. Χαρακτήρισε την ανάγκη για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας ως «επιτακτική ανάγκη της οικονομίας και της εθνικής ασφάλειας» και είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής φαίνεται να γίνεται όλο και πιο σοβαρός κάθε χρόνο.

Επίσης τόνισε τον στόχο του να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050, ενώ σημείωσε πως αν ήταν στο χέρι του θα χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια χωρίς ρύπανση 15 χρόνια νωρίτερα.

Ο Μπάιντεν είχε περάσει τη Δευτέρα στο Μπόιζ, στο Αϊντάχο και στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, λαμβάνοντας ενημερώσεις για καταστροφικές πυρκαγιές και βλέποντας τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά Caldor στις κοινότητες γύρω από τη λίμνη Ταχόε.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα ότι αυτές οι πυρκαγιές υπερφορτώνονται από την κλιματική αλλαγή», είπε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι ο καταστροφικός καιρός δεν χτυπά με βάση την κομματική ιδεολογία. «Δεν πρόκειται για κόκκινες ή μπλε καταστάσεις. Πρόκειται για πυρκαγιές. Απλώς φωτιές ».

https://twitter.com/POTUS/status/1437802568378462217

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.