ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διαψεύδει το Παρίσι την ακύρωση συνάντησης του Ε.Μακρόν με τον Ελβετό πρόεδρο λόγω F-35

Διαψεύδει το Παρίσι την ακύρωση συνάντησης του Ε.Μακρόν με τον Ελβετό πρόεδρο λόγω F-35

Η γαλλική προεδρία διέψευσε σήμερα ότι ματαιώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να έχει τον Νοέμβριο ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Ελβετό ομόλογό του Γκι Παρμελέν αφού η Ελβετία επέλεξε να προμηθευτεί αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 αντί για τα γαλλικά Rafale.

Ο ελβετικός Τύπος ανέφερε ότι αυτό το ραντεβού ακυρώθηκε επειδή το Παρίσι είναι δυσαρεστημένο με τον τρόπο με τον οποίο οι Ελβετοί χειρίστηκαν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τον Ιούνιο, η Ελβετία ανακοίνωση την προμήθεια 36 μαχητικών F-35A της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin. Το υπουργείο Άμυνας της Ελβετίας συνέχισε όμως να συνομιλεί με άλλες αμυντικές βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων ήταν και η γαλλική Dassault, μολονότι είχε ήδη ληφθεί η απόφαση για τα αμερικανικά μαχητικά.

Τόσο το Ελιζέ όσο και το γραφείο του Παρμελέν διέψευσαν ότι ακυρώθηκε η συνάντησή του. «Δεν ακυρώθηκε ποτέ και, πολύ περισσότερο, για τους λόγους που αναφέρονται», διαβεβαίωσε η γαλλική προεδρία.

«Ο πρόεδρος (Μακρόν) επιβεβαίωσε κατ’ αρχήν τη συνάντηση στις αρχές του 2021, οι Ελβετοί πρότειναν μια ημερομηνία τον Νοέμβριο και τους απαντήσαμε ότι θα το κοιτάζαμε» αλλά «τους είπαμε αυτό το καλοκαίρι ότι για τον Νοέμβριο θα ήταν δύσκολο», διευκρίνισε μια πηγή του Ελιζέ, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία και ότι οι δύο πρόεδροι έχουν ήδη συναντηθεί, στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, τον Ιούλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γραφείο του Παρμελέν υπογράμμισε επίσης ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το ραντεβού του Νοεμβρίου, αλλά μια πιθανή αλλαγή της ημερομηνίας δεν θεωρείται «ακύρωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.