ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανικές εκλογές – Όλαφ Σολτς: «Έχω εντολή για να ηγηθώ της επόμενης κυβέρνησης»

Γερμανικές εκλογές – Όλαφ Σολτς: «Έχω εντολή για να ηγηθώ της επόμενης κυβέρνησης»

Ο Όλαφ Σολτς, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, επανέλαβε και πάλι σήμερα ότι έχει εντολή για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης μετά την οριακή νίκη του κόμματος στις χθεσινές εκλογές στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, το SPD (του Όλαφ Σολτς) συγκεντρώνει το 25,7% των ψήφων, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ο συνασπισμός CDU/CSU υπό τον Άρμιν Λάσετ έλαβε 24,1%.

Ο Όλαφ Σολτς – που πήρε τη νίκη – επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας ότι έχει εντολή για να ηγηθεί τις επόμενης κυβέρνησης μετά την οριακή νίκη του κόμματος στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία.

Όσο για τους κυβερνώντες συντηρητικούς της Άνγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι τους έστειλαν το μήνυμα ότι είναι η ώρα να περάσουν στην αντιπολίτευση έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία.

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν πολύ καθαρά. Είπαν ποιος πρέπει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ενίσχυσαν τρία κόμματα – του Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και το FDP – κατά συνέπεια, οι πολίτες αυτής της χώρας έδωσαν καθαρή εντολή – αυτοί οι τρεις πρέπει να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.