ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρουμανία: Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί το Σάββατο

Ρουμανία: Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί το Σάββατο

Σχηματίστηκε κυβέρνηση, έπειτα από τις εκλογές που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ρουμανία.

Χτες έληξαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων. Ο αριθμός των Υπουργείων βγήκαν περισσότερα από τον αναμενόμενο αριθμό. Είκοσι εφτά υπουργοί θα λάβουν μέρος στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Βίκτωρ Πόντα.

Στο πιο πολυπληθές Υπουργικό Συμβούλιο της ιστορίας θα υπάρχουν είκοσι υπουργοί, έξι υπουργοί Επικρατείας και ένας Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο υπάρχουν και πέντε γυναίκες υπουργοί. Αύριο στο Κοινοβούλιο θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα και θα ψηφιστεί.

Έπειτα ο πρωθυπουργός Πόντα μαζί με το Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιαστεί στον Πρόεδρο Δημοκρατίας και θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία. Η πρώτη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Πόντα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Η κυβέρνηση του Πόντα, παράλληλα με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ρουμανία, θα πρέπει να αποπληρώσει τα δεκατρία δισεκατομμύρια ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.