ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Τυφώνας» Τραμπ σαρώνει τη Μ.Ανατολή: «Η Σ.Αραβία θα ανοικοδομήσει την Συρία & η Τουρκία θα εξαλείψει Κούρδους-ISIS»

«Τυφώνας» Τραμπ σαρώνει τη Μ.Ανατολή: «Η Σ.Αραβία θα ανοικοδομήσει την Συρία & η Τουρκία θα εξαλείψει Κούρδους-ISIS»

“Τυφώνας” Ν.Τραμπ σαρώνει τη Μέση Ανατολή και φέρνει τα πάνω-κάτω στον πλανήτη. Πριν λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Σαουδική Αραβία συμφώνησε -άγνωστο πώς και γιατί αλλά όλα δείχνουν εκβιασμό με την δολοφονία Τ.Κασόγκι -να καλύψει το κόστος ανοικοδόμησης της Συρίας που ανέρχεται σε κάτι δισεκατομμύρια δολάρια!

Αμέσως μετά έγινε γνωστό πως ο Ν.Τραμπ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Ρ.Τ.Ερντογάν και θα μεταβεί στην Τουρκία εντός του 2019.

Ταυτόχρονα, αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία θα αφιχθεί στην Αγκυρα αυτή την βδομάδα για συντονισμό σχετικά με την “απαγκίστρωση” των αμερικανικών δυνάμεων από την βόρεια Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ι.Καλίν, ανέφερε πως “για να αποφευχθούν οποιαδήποτε “κενά” εξουσίας και για τον συντονισμό του σχεδίου αποχώρησης, ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες”.

Η αμερικανική και η τουρκική αντιπροσωπεία θα συζητήσουν μια ποικιλία θεμάτων, όπως τα αμερικανικά όπλα εντός των δυνάμεων SDF, το κουρδικό PYD και την ένοπλη πτέρυγα ΥPG. Δηλαδή Τουρκία και ΗΠΑ θα συζητήσουν το κουρδικό στο σύνολο του!

Προβληματισμό όμως προκαλεί η ανακοίνωση Τραμπ περί ανοικοδόμησης της Συρίας από την Σαουδική Αραβία.

Πόσο κοστίζει η «σιωπή» για τη δολοφονία ενός ανθρώπου; Πιθανότατα όσο η ανοικοδόμηση μίας ολόκληρης χώρας… της Συρίας!

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με περηφάνια, τη συμφωνία που σύναψε με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η οποία, όπως αναφέρει στο Twitter, συμφώνησε να αναλάβει το κόστος ανοικοδόμησης της διαλυμένης Συρίας.

«Δεν είναι ωραίο που μια υγιή οικονομικά χώρα, αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση μίας γειτονικής χώρας και δεν το αναλαμβάνει αυτό μία άλλη σπουδαία χώρα, όπως οι ΗΠΑ, που είναι 5.000 μίλια μακριά;», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος, ενδιάμεσα, «ξέχασε» την υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο αραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, παρά τις «κορόνες» περί «παραδειγματικής τιμωρίας των υπευθύνων», που έριχνε το προηγούμενο διάστημα.

———————————–

Νέο tweet του Προέδρου Τραμπ για τη Συρία: Ο Ερντογάν θα εξαλείψει τους …τζιχαντιστές!

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσιγκτον) ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι η Τούρκος πρόεδρος θα εξαλείψει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που βεβαίως -όπως είναι γνωστό- τους βοηθά και τους εξυπηρετεί…

Σε νέο tweet, και αφού προηγήθηκε η τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Τραμπ γράφει:

“Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν με πληροφόρησε με έντονο τρόπο ότι θα εξαλείψει ό, τι έχει απομείνει από το ISIS στη Συρία. Και είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να το κάνει. Η Τουρκία βρίσκεται στην “δίπλα πόρτα”. Οι στρατιώτες μας επιστρέφουν στα σπίτια τους!

—————————–

Προφανώς ο Τραμπ έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ερντογάν, κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αποφύγουν το κενό εξουσίας στην Συρία μετά την αμερικανική αποχώρηση.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διασφαλίσουν τον συντονισμό ανάμεσα σε στρατιωτικούς, διπλωμάτες και άλλους αξιωματούχους των χωρών τους για να αποφύγουν το κενό εξουσίας που είναι πιθανόν να καταλήξει στην εκμετάλλευση της αμερικανικής αποχώρησης και της μεταβατικής φάσης στην Συρία», αναφέρει η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη στον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της απόφασης αυτής» για την αποχώρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

——————————-

N.Τραμπ: “Oι σύμμαχοι θα σταματήσουν να «επωφελούνται» από την Αμερική”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα ότι οι σύμμαχοι δεν θα επωφελούνται πλέον από τις ΗΠΑ, αποδοκιμάζοντας τον παραιτηθέντα υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, που αντιτίθετο στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, μια απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Σε ορισμένους γερουσιαστές που πιστεύουν ότι δεν μου αρέσει ούτε εκτιμώ να είμαι σύμμαχος με άλλες χώρες, έχουν άδικο, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ» έγραψε σε ένα μήνυμα στο Twitter ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Αυτό που δεν μου αρέσει, αντιθέτως, είναι όταν ορισμένες από τις αυτές τις ίδιες χώρες εκμεταλλεύονται τη φιλία τους με τις ΗΠΑ, είτε για τη Στρατιωτική Προστασία είτε για το Εμπόριο» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο στρατηγός Μάτις δεν το θεωρούσε αυτό πρόβλημα. Εγώ το θεωρώ, κι αυτό επιλύθηκε» σημείωσε ο Τραμπ.

Η ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα, της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, τόσο στη διεθνή σκηνή όσο και στις ΗΠΑ. Η απόφαση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις και του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές Μπρετ ΜακΓκέρκ.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο επικεφαλής του Πενταγώνου είχε αναφερθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να επισημάνει συγκεκριμένα το θέμα της Συρίας, εκτιμώντας ότι πρέπει να «αντιμετωπίζει τους συμμάχους με σεβασμό».

«Η Αμερική γίνεται και πάλι σεβαστή» έγραψε επίσης στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ την παραμονή των Χριστουγέννων.

—————————

——————————-

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.