Την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Βρετανία έως το τέλος της πενταετούς θητείας του επαναβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Κλεγκ. Οι ηγέτες των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών αντίστοιχα παραχώρησαν σε διάσκεψη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση του μισού της κυβερνητικής θητείας.

  Ο κ. Κάμερον σημείωσε ότι η συνεργασία με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες προσφέρει «ισχυρή, σταθερή και αποφασιστική ηγεσία», ενώ ο κ. Κλεγκ έκανε λόγο για «μεγάλες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις» από το συνασπισμό που θα αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου.

  Η κυβέρνηση προχώρησε παράλληλα στην παρουσίαση των προτεραιοτήτων της για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Στη σχετική έκθεση περιλαμβάνονται μέτρα όπως η κρατική βοήθεια στην κάλυψη των δαπανών για την παροχή φροντίδας σε παιδιά και ηλικιωμένους και οι επενδύσεις σε έργα υποδομών.

  Στην αποτίμηση των έως τώρα πεπραγμένων η κυβέρνηση τονίζει μεταξύ άλλων τις μεταρρυθμίσεις στις παροχές επιδομάτων, την έμφαση στην επίδοση και την πειθαρχία στα σχολεία, το πάγωμα του δημοτικού φόρου για ιδιοκτήτες ή/και ενοίκους κατοικιών και επιχειρήσεων, την εξαίρεση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας από τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες και την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τα ατομικά εισοδήματα.

  Ο Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι βασική επιδίωξη του κυβερνητικού συνασπισμού είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, με συνέχιση των πολιτικών μείωσης του ελλείμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr