ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Ναρουχίτο και επίσημα ο 126ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας

Ο Ναρουχίτο και επίσημα ο 126ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας

Ο πρίγκιπας Ναρουχίτο, ο πρωτότοκος γιος του Ακιχίτο, είναι από τις 18.00 σήμερα ο 126ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, μετά την παραίτηση του πατέρα του από τον Θρόνο των Χρυσανθέμων.

Με την ανάρρηση του Ναρουχίτο στον θρόνο ξεκινά η νέα εποχή, η Reiwa ή “Όμορφη Αρμονία” στην Ιαπωνία.

Ο Ακιχίτο παραιτήθηκε από τον θρόνο μετά από 30 χρόνια βασιλείας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 200 και πλέον χρόνια.

Στη σύντομη και λιτή τελετή παραίτηση που έγινε στην ωραιότερη αίθουσα του αυτοκρατορικού παλατιού, την Matsu no Ma (Αίθουσα του Πεύκου) ο Ακιχίτο χαρακτήρισε «ευλογημένη» τη θητεία του και ευχαρίστησε «με μεγάλη ευγνωμοσύνη τον λαό της Ιαπωνίας που με αποδέχθηκε ως σύμβολο του κράτους και με υποστήριξε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.