ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ερντογάν: «Να λύσουμε το θέμα με τους S-400 – Να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μέσω του διαλόγου»

Ερντογάν: «Να λύσουμε το θέμα με τους S-400 – Να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μέσω του διαλόγου»

(Ανανέωση 23:44) Λύση χωρίς λύση κατά τη σημερινή συνάντηση του Αμερικανού και του Τούρκου πρόεδρου στον Λευκό Οίκο.

Αν και το κλίμα ήταν θερμό μεταξύ των δύο ηγετών, και υπήρξε συμφωνία στο θέμα της Συρίας, εκεί που “σκόνταψε” η προσπάθεια επαναπροσέγγισης ήταν σε αυτό των S-400.

Εκεί που αναζητείται «επειγόντως» λύση, είναι στο φλέγον ζήτημα των S-400, η οποία δεν βρέθηκε παρά μόνο υπήρξαν γενικόλογες τοποθετήσεις, οι οποίες είναι άγνωστο ακόμη που θα καταλήξουν.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Τούρκος πρόεδρος και ο ίδιος ζήτησαν από τους «κορυφαίους αξιωματούχους» τους να ασχοληθούν επειγόντως με τη λύση του θέματος των S-400.

Παράλληλα ο Ερντογάν δήλωσε πως ΗΠΑ και η Τουρκία μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν από την υπόθεση των S-400 Και των F-35 μέσω του διαλόγου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμη την κοινή δέσμευση και των δύο ηγετών, να ανοίξουν μια νέα σελίδα στο πνεύμα της συμμαχίας των δύο χωρών, λέγοντας πως η χώρα του μπορεί να αγοράσει και Patriot αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη προσφορά…

https://twitter.com/anadoluagency/status/1194728815165165568

https://twitter.com/anadoluagency/status/1194730326507098122


Πρόοδος υπήρξε και στο θέμα της εμπορικής συμφωνίας ύψους 100 δισ.$ μεταξύ των δύο χωρών, η οποία δείχνει να προχωρά. Όπως είπε ο Ερντογάν ελπίζουμε να βρούμε μια κοινή γραμμή, διευκρινίζοντας ότι συμφώνησε με τον Ντ.Τραμπ να μην αναμίξουν τις εμπορικές συμφωνίες με άλλα πολιτικά θέματα.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συζητά με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς F-35, από το οποίο η Ουάσινγκτον απομάκρυνε την Τουρκία με αφορμή την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο πρόεδροι, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης πέντε Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές και οι υπουργοί Εξωτερικών και Εμπορίου των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και Γουίλμπουρ Ρος, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Τραμπ για το πρόγραμμα των F-35.

«Για αυτό είμαστε εδώ, το συζητάμε με τους θαυμάσιους γερουσιαστές μας. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Κάτι θα βρούμε. Προβλέπω ότι κάτι θα βρούμε», είπε ο Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν επέκρινε τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα για το ΝΑΤΟ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία είναι «πολύ απογοητευμένη» ενώ ο Ερντογάν χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη δήλωση του Μακρόν ότι το ΝΑΤΟ είναι «κλινικά νεκρό», επικαλούμενος την έλλειψη συντονισμού και την απρόβλεπτη συμπεριφορά των ΗΠΑ υπό τον Τραμπ.

Ο Μακρόν διερωτήθηκε ανοιχτά αν έχει μέλλον το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ που αναφέρεται στη στρατιωτική αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Συμμαχίας, αν κάποιο από αυτά δεχτεί επίθεση. «Αν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ αποφασίσει να ανταπαντήσει στην Τουρκία, εμείς θα εμπλακούμε; Είναι ένα εύλογο ερώτημα», είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Economist.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.