ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για Τ.Πάιατ: «Είχε γίνει γνωστός για το ρόλο στο σχίσμα της ουκρανικής Ορθοδοξίας»

Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για Τ.Πάιατ: «Είχε γίνει γνωστός για το ρόλο στο σχίσμα της ουκρανικής Ορθοδοξίας»

Στο θέμα των δηλώσεων του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Παίατ αναφορικά με την ρωσική στρατηγική, όπως είπε, για την εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε:

«Ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα του γνωστού Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος είπε ότι »η Ρωσία χρησιμοποιεί τη θρησκεία ως μέρος μιας υβριδικής στρατηγικής πολέμου, ως ένα εργαλείο για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων και τη διάδοση ψευδών αφηγήσεων». Φυσικά, συμμεριζόμαστε την ανησυχία σχετικά με την απαράδεκτη παρέμβαση κάποιων κρατών στα θρησκευτικά ζητήματα, όμως, πιστεύω ότι ο Αμερικανός πρέσβης βιάστηκε να ονομάσει τη χώρα, στην οποία θα έπρεπε να απευθύνονται αυτές τις επικρίσεις».

Η ίδια, κάνοντας λόγο για «κυνισμό» από μέρους των Αμερικανών πολιτικών, επεσήμανε: «Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο πρώην επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στο Κίεβο, Τζέφρι Πάιατ, ανάμεσα σε άλλα του »κατορθώματα», έγινε γνωστός για τη συμμετοχή του ίδιου και της αμερικανικής κυβέρνησης στο σχίσμα της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία», αναφέρει το sputniknews.gr

«Έχουμε σωρούς εγγράφων»

«Έχουμε ήδη συγκεντρώσει σωρούς εγγράφων για αυτό το θέμα», τόνισε μάλιστα, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ έχουν αγνοήσει το διεθνές δίκαιο για να επιτύχουν τους γεωπολιτικούς τους στόχους, παίζοντας το »χαρτί» της θρησκείας σε διάφορες περιοχές, προκαλώντας θρησκευτικές εντάσεις και πιέζοντας ανοιχτά αντιπροσώπους διαφορετικών θρησκειών, οδηγώντας σε ανοιχτή σύγκρουση».

«Κανείς στην Ουάσιγκτον δεν το έχει κρύψει. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Τζέφρι Πάιατ ότι υπάρχει αντίστοιχη θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών, η θέση του πρέσβη για τις θρησκευτικές ελευθερίες», συμπλήρωσε.

Η Μαρία Ζαχάροβα συνέχισε, παρατηρώντας ότι «όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της αντίληψης της »τάξης που βασίζεται σε κανόνες», που σήμερα επιβάλλεται παγκοσμίως από τα δυτικά κράτη ως αντίβαρο στα αναγνωρισμένα πρότυπα του διεθνούς δικαίου».

Κάνοντας μνεία στσε συγκεκριμένες περιοχές, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ουκρανία, σημειώνοντας ότι «η λίστα είναι αρκετά μεγάλη».

«Οι Αμερικανοί διπλωμάτες ζητούν ανοιχτά υποστήριξη για τη σχισματική θρησκευτική δομή της Ουκρανίας»

«Η αμερικανική διπλωματία έχει καταγράψει αρκετά »κατορθώματα» στα ζητήματα της θρησκείας», επεσήμανε ακόμη η Ζαχάροβα, συμπληρώνοντας ότι «οι Αμερικανοί διπλωμάτες ζητούν ανοιχτά υποστήριξη για τη σχισματική θρησκευτική δομή που δημιουργήθηκε στην Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα δίνουν συμβουλές για αμιγώς θρησκευτικά ζητήματα σε κληρικούς και πολιτικούς, στις χώρες όπου υπάρχουν οι αυτοκέφαλες Εκκλησίες».

Την ίδια στιγμή, παρατήσε, «δεν έχουμε ακούσει από την Ουάσιγκτον ούτε μια επίπληξη, για παράδειγμα, κατά του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, σχετικά με την περίεργη συμμετοχή του στα θρησκευτικά ζητήματα».

«Όλα αυτά αποτελούν άμεση παρέμβαση στα θρησκευτικά ζητήματα», υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένα θέμα, ήτοι το θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας και στη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχε αναφερθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, στη Μόσχα.

Στο πλαίσιο αυτό και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, παραθέτοντας τις δηλώσεις του Λαβρόφ, είπε: «Όπως καταλαβαίνω, για τον ίδιο σκοπό, κάποιοι Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν επισκεφτεί τον Άγιο Όρος. Ο επικεφαλής της σχισματικής »Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» ο »μητροπολίτης» Επιφάνιος, δήλωσε δημόσια ότι η δημιουργία αυτής της δομής δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την άμεση στήριξη των ΗΠΑ».

Και επεσήμανε: «Αυτή είναι μια πληροφορία από πρώτο χέρι, είναι δήλωση του ίδιου του Επιφάνιου, η οποία αποκηρύσσει όλες τις κατηγόριες του Τζέφρι Πάιατ κατά της Ρωσίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η γενική αίσθηση είναι ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σέβεται τις πνευματικές και ηθικές παραδόσεις των παγκόσμιων θρησκειών, καθώς και την ελευθερία της θρησκείας κάθε ατόμου, μόνο αν δεν αυτές δεν έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον στην εκάστοτε χρονική περίοδο», κατέληξε η Mαρία Ζαχάροβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.