ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απάντηση Ιράν σε Ντ.Τραμπ: «Είσαι το ίδιο με τον Χίτλερ και το ISIS – Ένας τρομοκράτης με κοστούμι»

Απάντηση Ιράν σε Ντ.Τραμπ: «Είσαι το ίδιο με τον Χίτλερ και το ISIS – Ένας τρομοκράτης με κοστούμι»

Μετά τον «θόρυβο» που προκάλεσαν τα χθεσινά tweet του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ έχουν «λοκάρει» 52 ιρανικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων και στόχων του «ιρανικού πολιτισμού», η Τεχεράνη απάντησε σήμερα σε ανάλογα επιθετικό ύφος, κι αυτή μέσω… twitter.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι «η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου», ενώ ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών τον συνέκρινε με το ISIS και τον Χίτλερ.

«Έχοντας παραβιάσει κατάφωρα το (διεθνές) δίκαιο με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ την Παρασκευή, ο Τραμπ συνεχίζει να απειλεί με νέες παραβιάσεις (…) των δεσμευτικών κανόνων του διεθνούς δικαίου», γράφει ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Δριμεία επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίσης και ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών του Ιράν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι έχει ορίσει 52 στόχους στο Ιράν τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη.

«Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης με κοστούμι» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter o Μοχάμεντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί.

«Όπως το Ισλαμικό Κράτος, όπως ο Χίτλερ, όλοι μισούν τους πολιτισμούς. Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης που φορά κοστούμι. Θα μάθει την ιστορία πολύ σύντομα ότι κανείς δεν μπορεί να νικήσει το «Μεγάλο Ιρανικό Έθνος και Πολιτισμό»», έγραψε ο Τζαχρομί.

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του Στρατού στο Ιράν δήλωσε σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ότι «οι ΗΠΑ στερούνται του σθένους για στρατιωτική αναμέτρηση με το Ιράν».

«Σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση, την οποία δεν θεωρώ ότι οι Αμερικανοί έχουν το σθένος να υλοποιήσουν, εκεί θα γίνει ξεκάθαρο που ανήκουν οι αριθμοί πέντε και δύο», είπε ο Αμπντολραχίμ Μουσαβί, απαντώντας στον Τραμπ για τους 52 στόχους.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση, από τον αμερικανικό Στρατό, του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της επίλεκτης «Δύναμης Αλ Κουντς» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, οδήγησε σε δραματική κλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Η ιρανική ηγεσία έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου» από την πλευρά των ΗΠΑ και ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, απειλώντας με σκληρή απάντηση τους «εγκληματίες», ενώ έσπευσε να διορίσει αμέσως νέο διοικητή της «Δύναμης Αλ Κουντς» τον ταξίαρχο Εσμαΐλ Γκαανί, μέχρι χθες υποδιοικητή του σώματος.

Οξύτατες ήταν οι αντιδράσεις και των ηγετών των Ιρακινών Σιιτών, που αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί έκανε λόγο για «δολοφονία» επί ιρακινού εδάφους, που συνιστά «τεράστια παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας», αλλά και παραβίαση των όρων για την παραμονή περίπου 5.200 Αμερικανών στρατιωτών στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.