ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Αγωγή 20 τρισ. δολ. κατά Κίνας για κορωνοϊό – «Βιολογικό όπλο ο κορωνοϊός που σχεδιάστηκε στα εργαστήρια της Ουχάν»

ΗΠΑ: Αγωγή 20 τρισ. δολ. κατά Κίνας για κορωνοϊό – «Βιολογικό όπλο ο κορωνοϊός που σχεδιάστηκε στα εργαστήρια της Ουχάν»

Η κόντρα ΗΠΑ-Κίνας παίρνει σάρκα και οστά. Μετά τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ, για «κινεζικό ιό» και τ’ ότι η Κίνα αποκρύπτει σκόπιμα αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν να καταθέσουν αγωγή κατά της κινεζικής κυβέρνησης, στρατού, αλλά και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν.

Την αγωγή, ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την κατέθεσε ο Αμερικανό δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν, μαζί με εταιρεία από το Τέξας.

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο από το ετήσιο ΑΕΠ της Κίνας– υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για τον θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής. Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζουν μια ζοφερή πραγματικότητα, στην οποία σχεδόν 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια μέρα από τον κορωνοϊό, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν τον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Με 1.169 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Τετάρτης ως την ίδια ώρα χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 5.983.

Το προηγούμενο θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας μέσα σε 24 ώρες σε οποιοδήποτε κράτος είχε καταγραφεί την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την dailymail της Κυριακής, και η βρετανική κυβέρνηση είναι εξαγριωμένη με την Κίνα, κατηγορώντας την ότι απέκρυψε τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εφημερίδα, η οποία βασίστηκε σε ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η Κίνα έχει υποβαθμίσει τον αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοϊού «κατά 15 έως 40 φορές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.