ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το θρυλικό τραγούδι στο οποίο αναφέρθηκε στο διάγγελμά της (βίντεο)

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το θρυλικό τραγούδι στο οποίο αναφέρθηκε στο διάγγελμά της (βίντεο)

Η Ελισάβετ έκλεισε το διάγγελμά της ως εξής: «Η παρηγοριά μας σε αυτά που πρέπει να αντέξουμε είναι ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Θα είμαστε πάλι με τους φίλους μας. Θα είμαστε πάλι με τις οικογένειές μας. Θα συναντηθούμε ξανά».

Αυτή η τελευταία φράση σημαίνει πολλά για εκείνους που έζησαν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το τραγούδι της Βέρα Λυν, έδωσε τον τίτλο του και στο ομώνυμο μιούζικαλ στο οποίο πρωταγωνίστησε η ίδια το 1943.

Το τραγούδι όμως αυτό ακούστηκε και στην τελευταία σκηνή της ταινίας του Stanley Kubrick το 1964 στο Dr. Strangelove όταν ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα έχει εξαφανίσει την ανθρωπότητα.

Το τραγούδι ύμνος, χρησιμοποιήθηκε και σε σήριαλ του BBC, στο The Singing Detective, επίσης το χρησιμοποίησε και ο Βρετανός σκηνοθέτης στην ταινία του του 1979 για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο Yanks.

Η ίδια η Βέρα Λιν το τραγούδησε το 2005 στο Λονδίνο στην 60η επέτειο από την λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.