ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Άρχισαν οι μηνύσεις κατά της Κίνας για οικονομικές ζημιές από τον κορωνοϊό – Το Μιζούρι η πρώτη πολιτεία

ΗΠΑ: Άρχισαν οι μηνύσεις κατά της Κίνας για οικονομικές ζημιές από τον κορωνοϊό – Το Μιζούρι η πρώτη πολιτεία

Επίσημα πλέον, Πολιτείες των ΗΠΑ ζητάνε από την Κίνα οικονομικές αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από την πανδημία Covid-2019, που ξεκίνησε από την κινεζική πολιτεία της Ουχάν.

Το Μιζούρι, του ρεπουμπλικανού κυβερνήτη Μάικ Πάρσον, έγινε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που κατέθεσε αγωγή κατά της κινεζικής κυβέρνησης ως υπεύθυνη του νέου κορωνοϊού, καταγγέλλοντας ότι η αντιμετώπιση από το Πεκίνο στο ξέσπασμα της πανδημίας που προήλθε από την πόλη Ουχάν οδήγησε σε καταστροφικές οικονομικές απώλειες στην αμερικανική Πολιτεία.

Η αστική αγωγή, που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο από τον Γενικό Εισαγγελέα του Μιζούρι, Έρικ Σμιτ, περιλαμβάνει κατηγορίες για αμέλεια, μεταξύ άλλων.

Στην μηνυτήρια αναφορά υπογραμμίζεται ότι το Μιζούρι και οι κάτοικοι της Πολιτείας υπέστησαν οικονομικές ζημιές αξίας πιθανόν δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και επιδιώκουν να λάβουν χρηματικές αποζημιώσεις.

«Η κινεζική κυβέρνηση είπε ψέματα στον κόσμο σχετικά με τον κίνδυνο και τη μεταδοτική φύση της COVID-19, κατέπνιξε καταγγελίες και έκανε λίγα για να σταματήσει την εξάπλωση της νόσου», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ρεπουμπλικάνος Σμιτ.

«Πρέπει να καταστούν υπόλογοι για τις πράξεις τους».

Η Πολιτεία κατηγορεί επίσης την κινεζική κυβέρνηση ότι επιδεινώνει την πανδημία «συσσωρεύοντας» μάσκες και άλλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρονται στην νόσο Covid-19 ως «κινέζικο ιό» και τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλει συνεχώς το Πεκίνο για την παγκόσμια καταστροφή που έχει προκαλέσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη ήδη με παρόμοιες αγωγές που έχουν υποβληθεί σε αμερικανικά δικαστήρια από ιδιοκτήτες αμερικανικών επιχειρήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.