ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρήκε ευκαιρία η Κίνα: Επίθεση σε Τραμπ και «υποστήριξη» των διαδηλώσεων

Βρήκε ευκαιρία η Κίνα: Επίθεση σε Τραμπ και «υποστήριξη» των διαδηλώσεων

Το Πεκίνο βρήκε την τέλεια ευκαιρία να «εκδικηθεί» για όσα κατήγγειλε τους προηγούμενος μήνες ο Ν. Τραμπ, με το κινεζικό ΥΠΕΞ να δηλώνει πως υπάρχει «χρόνια ασθένεια» του ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

«Οι ταραχές που σημειώνονται σε αμερικανικές πόλεις αποτελούν ένδειξη της σοβαρότητας του προβλήματος του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν.

Επίσης, το Πεκίνο υποσχέθηκε σήμερα να απαντήσει στις ΗΠΑ, μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θέλει να περιορίσει την είσοδο Κινέζων πολιτών στην αμερικανική επικράτεια και να επιβάλει εμπορικές κυρώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

«Κάθε δήλωση ή ενέργεια που βλάπτει τα συμφέροντα της Κίνας θα προσκρούσει σε μια σταθερή αντεπίθεση», δήλωσε ο Ζάο Λιζιάν.

Ο Κινέζος εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ακόμη πως οι ΗΠΑ είναι «εθισμένες στο να παραιτούνται» και πως η αποχώρησή τους αποκαλύπτει ότι επιδιώκουν την πολιτική της ισχύος και τη μονομέρεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Ζάο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η διεθνής κοινότητα διαφωνεί με την εγωιστική, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.