G7: «Βέτο» από Καναδά για συμμετοχή της Ρωσίας

G7: «Βέτο» από Καναδά για συμμετοχή της Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό απέκλεισε την Δευτέρα κάθε πιθανότητα να συμμετάσχει η Ρωσία στην επόμενη σύνοδο της G7, όπως επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στο μεταξύ έχει ανακοινώσει την επ’ αόριστον αναβολή αυτής της συνόδου.

«Η Ρωσία αποκλείστηκε από την G7 μετά την εισβολή στην Κριμαία πριν από μερικά χρόνια και συνέχισε να αγνοεί τους διεθνείς κανόνες και για αυτό έμεινε εκτός της G7 και αυτό δεν θα αλλάξει», τόνισε ο Τριντό κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στην Οτάβα.

Ο Καναδός πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από μια δημοσιογράφο, αφού ο Τραμπ είπε το Σάββατο ότι θα προσκαλέσει και άλλες χώρες στη σύνοδο, μεταξύ των οποίων και τη Ρωσία. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους Αμερικανούς για τις λεπτομέρειες της συνόδου», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ξεπερασμένη» την G7, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, διευκρινίζοντας ότι θα ήθελε να προσκαλέσει τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και την Ινδία να συμμετάσχουν σε μια διευρυμένη σύνοδο το φθινόπωρο.

Η Ρωσία αποβλήθηκε από την τότε G8 το 2014, αφού προσάρτησε την Κριμαία, κάτι που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η σύνοδος που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουνίου να γίνει τον Σεπτέμβριο, πριν ή μετά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ή ακόμη και μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τον Νοέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.