ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: «Η Ελλάδα προτίμησε την Ericsson και όχι την Huawei για ανάπτυξη υποδομών 5G»

ΗΠΑ: «Η Ελλάδα προτίμησε την Ericsson και όχι την Huawei για ανάπτυξη υποδομών 5G»

Χάνει επενδυτικά η Huawei, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες, μεταξύ και η Ελλάδα, αποσύρονται από τις συμφωνίες που έχουν επισυνάψει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΗΠΑ, “πολίτες σε όλο τον κόσμο ξυπνούν με τον φόβο ότι επιτηρούνται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κράτος μέσα από τη χρήση των προϊόντων της Huawei”.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Μάικ Πομπέο είναι:

“Οι συμφωνίες της Huawei με φορείς τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο «εξατμίζονται», επειδή οι χώρες επιτρέπουν μόνο αξιόπιστους προμηθευτές στα 5G δίκτυά τους. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την Τσεχική Δημοκρατία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Εσθονία, τη Ρουμανία, τη Δανία και τη Λετονία.

Πρόσφατα, η Ελλάδα συμφώνησε να χρησιμοποιήσει την Ericsson παρά την Huawei για την ανάπτυξη της υποδομής 5G.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο γίνονται επίσης «Clean Telcos». Το έχουμε δει με το «Orange» στην Γαλλία, το «Jio» στην Ινδία, το «Telstra» στην Αυστραλία, το «SK» και το «KT» στη Νότια Κορέα, το «NTT» στην Ιαπωνία και το «O2» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πριν από λίγες εβδομάδες, οι τρεις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον Καναδά αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Ericsson, τη Nokia και τη Samsung, επειδή η κοινή γνώμη ήταν κατάφωρα αντίθετη στο να επιτρέψει στην Huawei να κατασκευάσει δίκτυα 5G του Καναδά.

Η Telefónica δηλώνει στο Ψηφιακό της Μανιφέστο ότι «η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας» και ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της José María Álvarez-Pallete López ανακοίνωσαν πρόσφατα, ότι «η Telefónica είναι περήφανη που είναι μια εταιρεία 5G Clean Path. Η Telefónica Spain και το O2 (UK) είναι πλήρως καθαρά δίκτυα και η Telefónica Deutschland (Γερμανία) και η Vivo (Βραζιλία) στο εγγύς μέλλον δεν θα προμηθεύονται εξοπλισμό από μη αξιόπιστους προμηθευτές».

Η δυναμική υπέρ του ασφαλούς 5G αυξάνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο περισσότερες χώρες, εταιρείες και πολίτες ρωτούν ποιον πρέπει να εμπιστεύονται με τα πιο ευαίσθητα δεδομένα τους, τόσο πιο εμφανής είναι η απάντηση: Όχι στο κράτος επιτήρησης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.