ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ντ. Πεσκόφ για την Αγία Σοφία: «Οι Ρώσοι τουρίστες θα επωφεληθούν από την έλλειψη εισιτηρίου»

Ντ. Πεσκόφ για την Αγία Σοφία: «Οι Ρώσοι τουρίστες θα επωφεληθούν από την έλλειψη εισιτηρίου»

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος κάνει πλέον ελεύθερη την πρόσβασή της σε όλους, χωρίς εισιτήριο εισόδου.

Σε αυτό το γεγονός στάθηκε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε επί του θέματος. Αφού τόνισε πως δεν θεωρεί πως οι σχέσεις Μόσχας Άγκυρας θα επιδεινωθούν, πρόσθεσε: «Επιπλέον, μπορώ να σας πω ότι τα εισιτήρια της Αγίας Σοφίας είναι αρκετά ακριβά. Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια τώρα και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Επιπλέον, ελπίζουμε ότι σε οποιαδήποτε απόφαση οι Τούρκοι εταίροι μας θα λάβουν υπόψη το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το γεγονός ότι ο καθεδρικός ναός είναι ιερός για πολλούς Χριστιανούς. Η τουρκική πλευρά, άλλωστε, δεσμεύθηκε ότι τα πάντα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ναό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατέληξε πως οι ρωσικές αρχές σέβονται την αρνητική θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Σεβόμαστε τη στάση του πατριάρχη μας ως ορθόδοξοι πιστοί», παραδέχθηκε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ασχέτως εάν αυτή, όπως συμπλήρωσε: «διαφέρει από την κρατική θέση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.