Απίστευτο: «Η Ελλάδα ευθύνεται για την όξυνση» λένε πηγές του Βερολίνου – «Πόρτα» στο ελληνικό αίτημα για έκτακτη Σύνοδο

Απίστευτο: «Η Ελλάδα ευθύνεται για την όξυνση» λένε πηγές του Βερολίνου – «Πόρτα» στο ελληνικό αίτημα για έκτακτη Σύνοδο

Σε μια απίστευτη εξέλιξη και που για ακόμα μια φορά δείχνει την γερμανική αλληλεγγύη στην οποία τόσο ελπίζουν αρκετοί πολιτικοί παράγοντες όπως μεταδίδουν ανταποκριτές από την Γερμανία, το Βερολίνο επέρριψε και στην Ελλάδα ευθύνες για την αύξηση της έντασης με την Τουρκία που έφερε το Oruc Reis στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Επιπλέον το ελληνικό αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης μάλλον θα παραπεμφθεί στις καλένδες με το Βερολίνο να οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση στις 27 Αυγούστου όταν και θα πραγματοποιηθεί η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών. Δηλαδή 4 ημέρες μετά την λήξη της τουρκικής NAVTEX!

Ποιο αναλυτικά το Βερολίνο και σχετικά με την εισβολή του τουρκικού ερευνητικού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα την ελληνική αξίωση για σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, εκτιμώντας ότι «μάλλον δεν βοηθά επί της ουσίας» όπως τόνιζε ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle στο Bερολίνο Κώστας Συμεωνίδης επικαλούμενος δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου. «Άλλωστε επίκειται η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών στις 27 και 28 Αυγούστου» υποστηρίζει το Βερολίνο.

Παράλληλα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον κ. Ερντογάν, όπως είχε κάνει προ 1,5 εβδομάδας.

Γερμανοί αναλυτές επέρριπταν πάντως μερίδιο ευθύνης στην Ελλάδα για την όξυνση, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν «καλή η χρονική συγκυρία όταν είχε μόλις επιτευχθεί αποκλιμάκωση της έντασης μετά από την τότε παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαρίου».

Ο Ν.Δένδιας είχε λάβει το “οκ” για να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαν σήμερα νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.