Βουλή Λιβύης: «Απορρίπτουμε οποιαδήποτε λύση περιλαμβάνει την Τουρκία»

Βουλή Λιβύης: «Απορρίπτουμε οποιαδήποτε λύση περιλαμβάνει την Τουρκία»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σαλέχ, δήλωσε ότι πρότεινε στον Πρέσβη των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νόρλαντ να είναι η Σύρτη, η έδρα της επερχόμενης ενωμένης Λιβυκής αρχής μέχρι τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στα κανάλια Al-Arabiya και Al-Hadath, χθες, ο Ακίλα Σαλέχ, επιβεβαίωσε ότι συζήτησε με τον πρέσβη των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νόρλαντ το θέμα του πετρελαίου και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την παρουσία ένοπλων πολιτοφυλακών στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και οποιαδήποτε σύνδεση μπορεί να έχουν στις αποθήκες πετρελαίου.

Δήλωσε ότι ζήτησε έρευνα για τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης (CBL) για να μάθει πού βρίσκονται.

Σε ένα άλλο πλαίσιο, ο Σαλέχ τόνισε ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος σε διάλογο και η HOR αρνείται οποιεσδήποτε συνομιλίες με αυτήν επειδή δεν την αναγνωρίζει, επισημαίνοντας ότι η GNA δεν μπόρεσε να εφαρμόσει κανένα σημείο της συμφωνίας Skhirat.

Ο Σαλέχ τόνισε την ανάγκη να σχηματιστεί μια νέα αρχή που θα έχει νέα νομιμότητα και υπογράμμισε την ανάγκη να σφυρηλατηθεί μια νέα πολιτική λύση και μια νέα αρχή χωρίς καμία τουρκική παρουσία.

«Απορρίπτουμε την παρουσία της Τουρκίας σε οποιαδήποτε νέα πολιτική εξίσωση στη Λιβύη και ο Σαρράζ πρέπει να εγκαταλείψει τη σκηνή μετά από 5 χρόνια στην εξουσία. Η Τουρκία γνωρίζει ότι ο πόλεμος είναι φιάσκο. Δεν θα μπει ποτέ στη Σύρτη και το ξέρει πολύ καλά. Κανείς δεν μπορεί να διαιρέσει τη Λιβύη », δήλωσε ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε: «Συζητήσαμε με τις ΗΠΑ την έξοδο των ένοπλων πολιτοφυλακών από τη Λιβύη και ότι η πολιτική λύση πρέπει να είναι ο μόνος δυνατός τρόπος στη Λιβύη. Οι ΗΠΑ τηρούν την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και νομίζω ότι θα πουν στην Τουρκία ότι ο πόλεμος στη Λιβύη είναι άχρηστος.”»

Σημείωσε ότι η Διακήρυξη του Καΐρου περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές ιδέες και πρωτοβουλίες και είναι ικανοποιητική για όλους, ακόμη και για τους πολιτικούς αντιπάλους, τονίζοντας ότι ορισμένοι δεν θέλουν τη σταθερότητα της Λιβύης επειδή ευδοκιμούν στο χάος που κατακλύζει τη χώρα.

Ο Ακίλα Σαλέχ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν είχε καμία διαφωνία με τον Διοικητή του Στρατού της Λιβύης, τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε: «Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε τη Λιβύη από μισθοφόρους και ένοπλες πολιτοφυλακές. Επιβεβαιώνουμε ότι σε αυτό το στάδιο υπάρχει ανάγκη για πολιτική λύση, όχι στρατιωτική. Ποτέ δεν καταργήσαμε τον Λιβυκό Στρατό και θα τον υποστηρίζουμε πάντα για τη διατήρηση της κυριαρχίας του Λιβυκού κράτους.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.