ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νορβηγία: Συνέλαβε Νορβηγό που θεωρεί πως παρέδιδε πληροφορίες σε Ρώσο αξιωματικό

Νορβηγία: Συνέλαβε Νορβηγό που θεωρεί πως παρέδιδε πληροφορίες σε Ρώσο αξιωματικό

Έναν Νορβηγό πολίτη, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για παράδοση πληροφοριών σε αξιωματικό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, συνέλαβε η μυστική αστυνομία της Νορβηγίας.

Όπως ανακοίνωσε η RST, ο άνδρας θεωρείται ότι: «Έβλαψε ζωτικής σημασίας εθνικά συμφέροντα» και για τις ενέργειες του αυτές, εφόσον αποδειχθούν, μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης μεγαλύτερη των δεκαπέντε ετών.

«Η σύλληψή του έγινε το περασμένο Σάββατο (15/08) σε εστιατόριο του Όσλο, όπου είχε συναντηθεί με Ρώσο αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών. Η σύλληψή του έγινε παρουσία του αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της νορβηγικής μυστικής αστυνομίας, Μάρτιν Μπέρνσεν.

Σε ερώτηση για το εάν ο Ρώσος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών δεν συνελήφθη λόγω της διπλωματικής του ιδιότητας, περιορίστηκε να απαντήσει: «Εστιάζουμε στο Νορβηγό πολίτη. Μεταξύ του συλληφθέντα και του αξιωματικού των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών γίνονταν συναντήσεις. Ο άνδρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συνάντησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς Νορβηγός αρνήθηκε ότι διέπραξε το οποιοδήποτε παράπτωμα, όπως δήλωσε η δικηγόρος του Μαριάνε Ντάρε-Νάες, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του σε δικαστήριο του Όσλο. Η υπηρεσία ασφαλείας της νορβηγικής αστυνομίας ζήτησε από το δικαστήριο να τεθεί υπό κράτηση για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.