ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Bild: «Η Α.Μέρκελ θα αποφασίσει πόσους αλλοδαπούς θα πάρει η Γερμανία από την Μόρια»

Bild: «Η Α.Μέρκελ θα αποφασίσει πόσους αλλοδαπούς θα πάρει η Γερμανία από την Μόρια»

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, Bild, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει συνάντηση με εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό, ώστε να αποφασιστεί ο αριθμός των αλλοδαπών που θα πάρει η Γερμανία από την Μόρια.

«Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν, εργάζονται από κοινού για να διασφαλίσουν ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος καταυλισμός στη Λέσβο για την λειτουργία του οποίου θα επιφορτιστεί η Ε.Ε», γράφει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

«Την ίδια ώρα, η Μέρκελ είναι ανοιχτή στο να δεχτεί πολύ περισσότερους “πρόσφυγες” από τη Μόρια από ότι είχε ανακοινωθεί. Ο ακριβής αριθμός θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει με τους εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Σοσιαλδημοκράτες. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα», αποκαλύπτει η «Bild».

Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

«Η είσοδος και άλλων αλλοδαπών από τη Μόρια στη Γερμανία, εν πάση περιπτώσει, εκατοντάδων παιδιών με τους γονείς τους, ενδεχομένως ακόμη και χιλιάδων, θα πρέπει να θεωρηθεί ως «εφάπαξ δράση», προσθέτει με βάση τις πληροφορίες της η γερμανική εφημερίδα.

Η υποδοχή των προσφύγων ήταν επίσης ένα ζήτημα στη συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, η Μέρκελ είπε στη συνάντηση: «Πρόκειται για μία ανθρώπινη τραγωδία. Οι συνθήκες εκεί δεν μας αξίζουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.