Την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ κατά του Νικολάς Μαδούρο και του ιρανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα (21/09) ο Μάικ Πομπέο.

Όπως γνωστοποίησε σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, οι κυρώσεις θα επιβληθούν τόσο κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας όσο και του υπουργείου Άμυνας του Ιράν, αλλά και σε άλλους αξιωματούχους της Τεχεράνης που εμπλέκονται στα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της χώρας.

«Σήμερα θα αναλάβω την πρώτη δράση βάσει αυτής της νέας εκτελεστικής εντολής, τιμωρώντας το Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας και Εφοδιαστικής Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς και τον Οργανισμό Βιομηχανιών Άμυνας του Ιράν και τον διευθυντή του», ανέφερε σχετικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε, ακόμα, ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις επιβλήθηκαν και εναντίον του Νικολάς Μαδούρο για τις ενισχυμένες σχέσεις του με το Ιράν: «Ανακοινώνουμε επίσης κυρώσεις και στον προηγούμενο Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Για σχεδόν δύο χρόνια διεφθαρμένοι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη συνεργάστηκαν με το παράνομο καθεστώς στη Βενεζουέλα για να καταργήσουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ».