ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΟΗΕ: O Κινέζος πρεσβευτής ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην πολιτικοποιούν τον κορωνοϊό

ΟΗΕ: O Κινέζος πρεσβευτής ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην πολιτικοποιούν τον κορωνοϊό

Κατά των ΗΠΑ κινήθηκε για ακόμα μία φορά η Κίνα, αυτήν τη φορά μέσω του πρεσβευτής της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Ζανγκ Τζουν.

Ο Κινέζος κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να μην πολιτικοποιούν την πανδημία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φτάνει πια! Προκαλέσατε αρκετά προβλήματα στον κόσμο. Προτού να δείξετε με το δάχτυλο τους άλλους, ποια είναι η αιτία για τα εφτά εκατομμύρια κρούσματα και τους περισσότερους από 200.000 νεκρούς στις ΗΠΑ;».

Συνέχισε, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι διασπείρει «τον ιό της παραπληροφόρησης», ότι «ψεύδεται και εξαπατά» και τονίζοντας πως «Με αυτόν τον τρόπο δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα. Σταματήστε να πολιτικοποιείται τον ιό. Μια μεγάλη δύναμη οφείλει να συμπεριφέρεται σαν μεγάλη δύναμη».

Όλα αυτά ειπώθηκαν υπό το βλέμμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια της τηλεσυνεδρίασης που έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου του Νίγηρα Ισούφου Μαχαμαντού και στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι της Τυνησίας και της Εσθονίας και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ Κέλι Κραφτ, στην τοποθέτησή της, επανέλαβε επί της ουσίας τα λόγια του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ: «Η απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας να κρύψει την προέλευση του ιού αυτού, να υποβαθμίσει την επικινδυνότητά του και να περιορίσει την επιστημονική συνεργασία μετέτρεψε μια τοπική επιδημία σε παγκόσμια πανδημία. Αυτές οι αποφάσεις στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές στον κόσμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν πήρε το λόγο για να απαντήσει ο Κινέζος πρεσβευτής, η Αμερικανίδα πρέσβειρα χάθηκε από το πλάνο. Αντικαταστάθηκε, στην οθόνη, από έναν χαμηλόβαθμο διπλωμάτη της αμερικανικής αντιπροσωπίας στον ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.