Ν.Τραμπ: «Fake news το δημοσίευμα για τη φορολογική κατάστασή μου – Nα σταματήσει η βία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» (βίντεο)

Ν.Τραμπ: «Fake news το δημοσίευμα για τη φορολογική κατάστασή μου – Nα σταματήσει η βία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» (βίντεο)

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στον Λευκό Οίκο αναφέρθηκε στις συμπλοκές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλλά και για τα fake news για τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες ώστε να σταματήσει η βία στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που ξέσπασε την Κυριακή (27/09) ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου που παραχώρησε, την Κυριακή (27/09, τοπική ώρα), στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε:

«Το παρακολουθούμε στενά. Έχουμε καλές σχέσεις σε αυτήν την περιοχή. Ας δούμε αν μπορούμε να τη σταματήσουμε αυτή (σ.σ. την επιδείνωση)».

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή (27/09), ξέσπασε ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, συγκεκριμένα, στη γραμμή επαφής μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την εμπλοκή της Τουρκίας στην κλιμάκωση, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε μια μη αναστρέψιμη επιδείνωση της κατάστασης και θα κάνει τη σύγκρουση να επεκταθεί.

Το Αζερμπαϊτζάν άρχισε αυτό που χαρακτηρίζει ως «αντεπίθεση», ενώ οι αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατηγόρησαν το Μπακού για πυροβολισμούς εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών στην πρωτεύουσα της περιοχής, το Στεπανακέρτ.

Η Αρμενία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση, ενώ το Αζερμπαϊτζάν μόνο στρατιωτικό νόμο και αυτόν μερικώς.

Πολλές χώρες και διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν σε έναν διάλογο, που διευκολύνεται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) χωρίς προϋποθέσεις.

«Fake news το δημοσίευμα για τη φορολογική κατάστασή μου»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής Τύπου, ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε ως «fake news» («ψευδή είδηση») το δημοσίευμα των «New York Times», σύμφωνα με το οποίο δεν είχε καταβάλει φόρους τα 11 από τα τελευταία 18 χρόνια.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ πλήρωσε μόλις 750 δολάρια το 2016 και άλλα τόσα το 2017, δηλαδή ενόσω βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε την Κυριακή (27/09, τοπική ώρα):

«Αυτή είναι ψευδής είδηση. Πραγματικά πλήρωσα φόρο και θα το δείτε μόλις δημοσιοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις μου, είναι υπό έλεγχο. Δεν αρέσω στη φορολογική υπηρεσία των ΗΠΑ. […] Περάσαμε τις ίδιες ιστορίες, θα μπορούσατε να μου κάνετε τις ίδιες ερωτήσεις πριν από τέσσερα χρόνια. Έπρεπε να είχα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να μιλήσω γι’ αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.