ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Έκρηξη» Μπολσονάρου κατά Μπάιντεν: «Η Βραζιλία δεν αποδέχεται ούτε δωροδοκίες ούτε απειλές»

«Έκρηξη» Μπολσονάρου κατά Μπάιντεν: «Η Βραζιλία δεν αποδέχεται ούτε δωροδοκίες ούτε απειλές»

Την οργή του για τον Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, μετά τη χθεσινή πρόταση του Αμερικανού υποψηφίου των Δημοκρατικών, για παγκόσμια προσπάθεια προκειμένου να προσφερθούν 20 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βραζιλία για να τερματίσει την αποψίλωση του Αμαζονίου ειδάλλως να αντιμετωπίσει «οικονομικές συνέπειες».

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, που δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για τον Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Facebook ότι ερμηνεύει το σχόλιο του Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του προεδρικού ντιμπέιτ χθες το βράδυ ως μια απειλή για οικονομικές κυρώσεις, εάν η Βραζιλία δεν αποδεχθεί την προσφορά.

Ο Μπολσονάρου έγραψε στα πορτογαλικά και τα αγγλικά ότι δεν αποδέχεται «δωροδοκίες» ή «δειλές απειλές».

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Βραζιλία έχει αναλάβει δράση για την αποψίλωση και επαναβεβαίωσε πως θεωρεί το ενδιαφέρον άλλων χωρών για τον Αμαζόνιο ως οικονομικά υποκινούμενο και μια απόπειρα να υπονομεύσουν την κυριαρχία της Βραζιλίας.

«Η απληστία ορισμένων χωρών προς τον Αμαζόνιο είναι κάτι το ευρέως γνωστό», τόνισε ο Μπολσονάρου.

«Εντούτοις, η σαφής επίδειξη αυτή της απληστίας από κάποιον που είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της χώρας του είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη της περιφρόνησης για την εγκάρδια και αποδοτική συνύπαρξη μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών».

Η πρόταση του Μπάιντεν για τον Αμαζόνιο

Στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν είπε ότι η Βραζιλία αποτελεί παράδειγμα του πώς ο Τραμπ «δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική».«Το τροπικά δάση της Βραζιλίας καταστρέφονται», ανέφερε ο Μπάιντεν.

«Εγώ θα… επιβεβαίωνα ότι θα συγκεντρώναμε τις χώρες του κόσμου για να βρουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια και να πουν: «Ορίστε 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Σταματήστε να καταστρέφετε το δάσος. Κι αν δεν το κάνετε, θα έχετε σημαντικές οικονομικές συνέπειες».

Ο Μπολσονάρου ολοκλήρωσε την ανάρτησή του, στην αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενος στον Τζο Μπάιντεν.

«Τι ντροπή, κύριε Τζον Μπάιντεν! Τι ντροπή!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.