ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκλογές ΗΠΑ: Κυβερνοπειρατεία στον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του Ν.Τραμπ (φώτο)

Εκλογές ΗΠΑ: Κυβερνοπειρατεία στον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του Ν.Τραμπ (φώτο)

Πειρατεία για μερικά λεπτά, υπέστη χθες Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ο ιστότοπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμα την 3η Νοεμβρίου.

«Αυτός ο ιστότοπος καταλήφθηκε», ανέφερε το μήνυμα που αναρτήθηκε τα λεπτά αυτά στην αρχική σελίδα του ιστότοπου donaldjtrump.com. «Φτάνουν στον κόσμο οι ψευδείς πληροφορίες που διαδίδει ο πρόεδρος καθημερινά».

Οι κυβερνοπειρατές υποστήριξαν ότι έχουν πλέον στην κατοχή τους εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Τραμπ, την οικογένειά του και την κυβέρνησή του και «μυστικές συνομιλίες» ανάμεσά τους και απαίτησαν να τους καταβληθεί ποσό σε κρυπτονομίσματα για να τις αποκαλύψουν.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, ο Τιμ Μέρτο, επιβεβαίωσε την πειρατεία και πρόσθεσε ότι η ομάδα του μεγιστάνα συνεργάζεται με την αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες.

Δεν εκτέθηκε «κανένα ευαίσθητο δεδομένο», καθώς ο ιστότοπος «δεν περιέχει αποθηκευμένα» τέτοια, υπογράμμισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως ο έλεγχος του ανακτήθηκε.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), από το οποίο ζήτησε ενημέρωση για την κυβερνοεπίθεση το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, απέφυγε να κάνει σχόλια δημόσια σε αυτό το στάδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσφατα, χάκερ καυχήθηκαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε μυστική αλληλογραφία του Τραμπ ή σχετική με υποθέσεις του αμερικανού προέδρου, ειδικά μετά την πειρατεία στα συστήματα δικηγορικής εταιρείας. Δεν δόθηκε πάντως καμία συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.