ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Τραμπ: «Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ μάς αντιμετωπίζουν χειρότερα από τον εχθρό»

Ν.Τραμπ: «Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ μάς αντιμετωπίζουν χειρότερα από τον εχθρό»

Τους συμμάχους των ΗΠΑ για τη στάση τους απέναντι στη χώρα κατηγόρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι ΗΠΑ είναι αυτές που συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ.

«Ξέρετε, με πολλούς τρόπους, οι σύμμαχοί μας μάς αντιμετωπίζουν χειρότερα από τον εχθρό. Αυτό που μας έχουν κάνει οι σύμμαχοί μας όσον αφορά τη στρατιωτική προστασία και το εμπόριο είναι επαίσχυντο» υπογράμμισε ο κ. Τραμπ.

Μάλιστα, συνέχισε στο ίδιο ύφος, λέγοντας πως οι σύμμαχοι των ΗΠΑ «βγαίνουν και λένε ότι τους αρέσει (ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ) Μπαράκ Ομπάμα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τους αρέσει ο Τραμπ» και σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό σημαίνει ότι κάνω τη δουλειά μου».

Eνώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Γερμανία, σχετικά με τις πληρωμές του προς τις δαπάνες του ΝΑΤΟ.

«Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει. Η Γερμανία είναι μια πλούσια χώρα, και πρέπει να πληρώσουν, και δεν πρόκειται να έχουμε 52.000 στρατεύματα στη Γερμανία, βγάζουν μια περιουσία από τα στρατεύματα. Ξέρεις, χτίζουν πόλεις γύρω από τα στρατεύματά μας» είχε σημειώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πριν από μερικούς μήνες στο Fox News.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Βορειοαντλαντική Συμμαχία, η Γερμανία ξόδεψε το 1,57% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες για το οικονομικό έτος 2020, θέτοντας σαν στόχο το 2% έως το 2031.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι που ξοδεύουν λιγότερο στην άμυνα είναι το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ τα μέλη με τις υψηλότερες δαπάνες είναι οι ΗΠΑ, η… Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρουμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.