ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Εκλογές ΗΠΑ: Η δημοσκόπηση που «αγχώνει» τον Τζ.Μπάιντεν – Δείχνει άνετη νίκη του Ντ.Τραμπ στην Αϊόβα

Εκλογές ΗΠΑ: Η δημοσκόπηση που «αγχώνει» τον Τζ.Μπάιντεν – Δείχνει άνετη νίκη του Ντ.Τραμπ στην Αϊόβα

Προβάδισμα στον Αμερικανό πρόεδρο με 48% έναντι 41% για τον Τζο Μπάιντεν, δίνει η εταιρεία Selzer, σε ότι αφορά την πολιτεία της Αϊόβα, ένα αποτέλεσμα που έχει δημιουργήσει έντονο «πονοκέφαλο» στους Δημοκρατικούς.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο CNN, λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως σήμερα, το προβάδισμα Τραμπ στη συγκεκριμένη πολιτεία διαγράφεται μικρότερο, στο 2%. Αυτός είναι ο λόγος που μια διαφορά 7%, προκαλεί ερωτηματικά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που δημοσιεύματα για τις αμερικανικές εκλογές 2020 αναφέρουν πως και το 2016, παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαινόταν πίσω στις δημοσκοπήσεις, τελικά επικράτησε της Χίλαρι Κλίντον.

Ανησυχεί τους Δημοκρατικούς η δημοσκόπηση της Αϊόβα

Τι είναι όμως εκείνο που κάνει τη συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Selzer να δίνει ελπίδες στον Ντόναλντ Τραμπ και να προβληματίζει τους Δημοκρατικούς;

Σύμφωνα με ανάλυση του CNN, αν όντως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αυτό το διευρυμένο προβάδισμα έναντι του Τζο Μπαίντεν στην Αϊόβα, ενδεχομένως αυτό να οδηγεί στο συμπέρασμα πως ίσως παρακολουθήσουμε μια πολύ πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση από αυτή που διαφαίνεται ως σήμερα.

Αν η πρόβλεψη αυτή, που είδε τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, αποδειχθεί ακριβής, τότε ενδέχεται ο Τζο Μπάιντεν να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσπάθεια επικράτησης σε άλλες πολιτείες «κλειδιά», όπως το Μίτσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Το παράδειγμα του 2016 που ευνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από τέσσερα χρόνια, η ίδια εταιρεία εκτιμούσε στην τελευταία της δημοσκόπηση αντίστοιχης έκτασης επικράτηση επτά μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον, ενώ η κάλπη έδωσε τελικά νίκη για τον νυν Αμερικανό πρόεδρο, με 9 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.