Ν.Τραμπ: «Έγιναν άσχημα πράγματα – Είμαι νικητής γιατί έχω νόμιμες ψήφους» – Εναρκτήριο λάκτισμα για δικαστικό αγώνα

Ν.Τραμπ: «Έγιναν άσχημα πράγματα – Είμαι νικητής γιατί έχω νόμιμες ψήφους» – Εναρκτήριο λάκτισμα για δικαστικό αγώνα

Σε μια κατάσταση που προκαλεί ανησυχία και αβεβαιότητα για το μέλλον έχει περιέλθει η διαδικασία των Αμερικανικών Εκλογών καθώς τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ ουσιαστικά ανέλαβαν… θεσμικό ρόλο και ανακήρυξαν ως πρόεδρο τον Ν.Μπάιντεν παρά τις αμφιβολίες για τις επιστολικές ψήφους και οι πρωτοφανείς καταγγελίες για νοθεία.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να παραδεχθεί ότι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου προσπαθούν να τις κλείσουν όπως-όπως Μπάιντεν και ΜΜΕ, και δίνει το έναυσμα για τον δικαστικό αγώνα.

Ο Τραμπ, μιλά για εκτεταμένη νοθεία και δεσμεύθηκε χθες να συνεχίσει να προσφεύγει δικαστικά με την ελπίδα να αλλάξουν τα αποτελέσματα σε κάποιες πολιτείες που έδωσαν τη νίκη στον Μπάιντεν.

«71.000.000 νόμιμοι ψήφοι. Οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος», ανέφερε σε tweet.

Στην πρώτη του ανάρτηση στο twitter μετά την… ανακήρυξη “νίκης” του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικάνος έγραψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακής (ώρα Ελλάδας) με κεφαλαία γράμματα:

«Οι παρατηρητές δεν επετράπησαν στις αίθουσες καμέτρησης. Κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους» ήταν το πρώτο tweet Τραμπ που βέβαια και αυτό επισημάνθηκε αμέσως από το twitter(που ασκεί μάλλον πολιτική) ότι ενδεχομένως η ανάρτηση εμπεριέχει ψευδές περιεχόμενο.

«Άσχημα πράγματα συνέβησαν που δεν επιτράπηκε στους παρατηρητές μας να τα δουν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια απεστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν»

Το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή στην Αριζόνα, με την κατηγορία ότι η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία της νοτιοδυτικής πολιτείας απέρριψε λανθασμένα ψήφους ψηφοφόρων την Ημέρα των Εκλογών!

Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτερο Δικαστήριο της κομητείας Μαρικόπα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του Τραμπ, αν και φαίνεται να διαφωνούν για το πώς να συνεχίσουν, σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν τη στρατηγική του ή παραμένουν σιωπηλοί.

«Το απλό γεγονός είναι ότι οι εκλογές κάθε άλλο παρά έχουν τελειώσει. Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει επικυρωθεί ως νικητής σε καμία πολιτεία, πόσο δε μάλλον στις πολύ αμφίρροπες πολιτείες όπου θα γίνει υποχρεωτική ανακαταμέτρηση ή στις πολιτείες όπου η εκστρατεία μας έχει υποβάλει βάσιμες και νόμιμες νομικές προσφυγές από τις οποίες ενδέχεται να καθοριστεί ο τελικός νικητής», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε χθες το απόγευμα.

«Θα πρέπει να επιτρέψει στις επανακαταμετρήσεις να γίνουν και να υποβάλει όποιες προσφυγές υπάρχουν», σχολίασε ένας σύμβουλος του Τραμπ.

Όταν ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η εκλογή του Μπάιντεν, ο Τραμπ βρισκόταν στη Βιρτζίνια στο γήπεδο του γκολφ του, λίγο αργότερα εθεάθη να επιστρέφει στον Λευκό Οίκο φορώντας ένα καπέλο «Κάντε την Αμερική Ξανά Μεγάλη», με βλοσυρό βλέμμα.

«Ο λαός αυτής της χώρας μίλησε. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη» είπε σε εορταστικό κλίμα, μπροστά σε ένα πλήθος υποστηρικτών του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ, ο Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας και κήρυξε την νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δεσμευόμενος να «είναι ένας πρόεδρος που θα επιδιώκει να ενώνει και όχι να διχάζει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απευθυνόμενος άμεσα στους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, είπε: «Ας δώσουμε ο ένας στον άλλο μια ευκαιρία… Έφτασε η ώρα να βάλουμε στην άκρη τη σκληρή ρητορική, να ρίξουμε τους τόνους, να δούμε ο ένας τον άλλον, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον ξανά». «Ήρθε η στιγμή να θεραπεύσουμε την Αμερική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.