ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Πυρηνικά όπλα θέλει η Σαουδική Αραβία … λόγω Μπάιντεν

Πυρηνικά όπλα θέλει η Σαουδική Αραβία … λόγω Μπάιντεν

Ο φόβος για χαλάρωση των κυρώσεων κατά του Ιράν, μετά την αλλαγή στην προεδρία των ΗΠΑ σπρώχνει την Σαουδική Αραβία στην δημιουργία πυρηνικού οπλοστασίου.
Η Σαουδική Αραβία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αποκτήσει πυρηνικά όπλα εάν δεν καταστεί δυνατό να αποτραπεί η ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου στο Ιράν, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Εξωτερικών του σουνιτικού βασιλείου, ο Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

«Είναι ασφαλώς μια επιλογή», ανέφερε ο Τζουμπέιρ. Εάν το Ιράν μετατραπεί σε πυρηνική δύναμη, προειδοποίησε, θα ακολουθήσουν πολλές άλλες χώρες. «Η Σαουδική Αραβία το έχει καταστήσει πολύ σαφές, θα κάνει το παν εντός των ορίων των δυνατοτήτων της για να προστατεύσει τον λαό της και τα εδάφη της», συμπλήρωσε.

Σαουδική Αραβία και Ιράν ανταγωνίζονται με διακύβευμα την υπεροχή στην περιφέρεια Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη, η οποία έχει πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας εδώ και δεκαετίες, υπέγραψε το 2015 με μεγάλες δυνάμεις το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), συμφωνία που όριζε ότι δεν θα επιδιώξει την απόκτηση πυρηνικών όπλων, με αντάλλαγμα την άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της.

«Πιστεύουμε ότι οι Ιρανοί ανταποκρίνονται μόνο αν υφίστανται πίεση», είπε ο Τζουμπέιρ, αναφερόμενος σε μια σαφή αναφορά σε πιθανή αναδίπλωση των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς ποιες αλλαγές θεωρεί μπορεί να έρθουν αφού αναλάβει την εξουσία ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο σαουδάραβας διπλωμάτης περιορίστηκε να πει «θα δούμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.