ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Twitter και Facebook κλείδωσαν για 12 ώρες τον λογαριασμό του Ν.Τραμπ

Twitter και Facebook κλείδωσαν για 12 ώρες τον λογαριασμό του Ν.Τραμπ

Σε μία κίνηση πρωτοφανή, το Τwitter αποφάσισε να κλειδώσει για τουλάχιστον 12 ώρες τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ!

Με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν μέρος στο Καπιτώλιο, αλλά και αναρτήσεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, η ιστοσελίδα αποφάσισε να «εξαφανίσει» τουλάχιστον τρία ποσταρίσματά του από τη ροή και ανακοίνωσε πως τις επόμενες 12 ώρες θα παραμείνει κλειδωμένος ο λογαριασμός του!

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν βγουν εντελώς από το προφίλ του Τραμπ (δεν σβηστούν από τον ίδιο, δηλαδή), τότε ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος, ενώ σημειώνει πως αν συνεχίζει να παραβιάζει τους κανόνες, τότε θα έρθει και μόνιμος αποκλεισμός από την πλατφόρμα.

«Ως αποτέλεσμα της άνευ προηγουμένου και συνεχιζόμενης βίαιης κατάστασης στην Ουάσιγκτον, DC, απαιτήσαμε την απομάκρυνση τριών tweets του Ντόναλντ Τραμπ που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα για επανειλημμένες και σοβαρές παραβιάσεις της πολιτικής μας για την ακεραιότητα των πολιτών. Αυτό σημαίνει πως ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος για 12 ώρες από τη στιγμή που απομακρυνθούν αυτά τα Tweets. Αν δεν απομακρυνθούν, ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος. Αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις των κανονισμών, θα οδηγηθούμε σε μόνιμο αποκλεισμό του λογαριασμού» αναφέρει το Twitter στην ανακοίνωσή του.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1346970430062485505

Ένα από τα ποσταρίσματα του Τραμπ ανέφερε προς τους διαδηλωτές πως θα πρέπει να «θυμούνται αυτή την ημέρα», συνεχίζοντας τη θεωρία περί «νοθείας» του αποτελέσματος, κάνοντας λόγο για «ιστορική νίκη» που την «απομάκρυναν από τους πατριώτες».

Και το Facebook κλείδωσε τον λογαριασμό του Τραμπ

Λίγο αργότερα ήταν σειρά του Facebook να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση. Η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τον λογαριασμό του, έπειτα από τη βίαιη εισβολή οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο προκειμένου να εμποδιστεί η κύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Καταγράψαμε στη σελίδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δύο παραβιάσεις των όρων χρήσης οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή» της λειτουργίας του λογαριασμού του «για 24 ώρες,» πράγμα που σημαίνει ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα» την περίοδο αυτή, διευκρίνισε η διαχείριση του Facebook σε ανακοίνωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα διαχειριστές αφαίρεσαν από τον ιστότοπο βίντεο στο οποίο ο μεγιστάνας καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.