Την απόφαση των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών να μπλοκάρουν μόνιμα τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, τονίζοντας πως θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τις δημοκρατικές αξίες που η Αμερική διατρανώνει πως διαθέτει.

Σύμφωνα με τη Ρωσίδα διπλωμάτισσα, η κίνηση των ιδιωτικών αμερικανικών εταιρειών να μπλοκάρει έναν ενεργό πολιτικό και δη, έναν αρχηγό κράτους «μπορεί να συγκριθεί με μια πυρηνική έκρηξη στον κυβερνοχώρο».

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν είναι ο άμεσος αντίκτυπος που πρέπει να ανησυχεί αλλά μερικές μακροπρόθεσμες συνέπειες, ενώ ο αποκλεισμός του Τραμπ ήταν ένα «πλήγμα στις δημοκρατικές αξίες που ισχυρίζονται πως κατέχουν στη Δύση».

Όπως συνέχισε, η κίνηση αυτή τροφοδοτεί τους υποστηρικτές της λογοκρισίας ενώ ήδη αναδιαρθρώνεται η παγκόσμια αγορά των μέσων ενημέρωσης.

Νωρίτερα, το ρωσικό Telegram έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στην Αμερική καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν σιγά-σιγά το Facebook και το Twitter, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο ιδρυτής του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, προειδοποίησε ότι το «τεχνολογικό μονοπώλιο των Apple και Google» αποτελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή λογοκρισίας απ’ ό,τι οι μεγαλύτερες εταιρείες κοινωνικών μέσων, καθώς