ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Η Κίνα για πρώτη φορά επέβαλε βαριές κυρώσεις σε ΗΠΑ!

Δώδεκα αμερικανικές εταιρείες διώκονται και τα ανώτατα στελέχη τους θα συλληφθούν αν εισέλθουν σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Μακάο

Η Κίνα για πρώτη φορά επέβαλε βαριές κυρώσεις σε ΗΠΑ!

Η Κίνα ανακοίνωσε πριν λίγο βαριές κυρώσεις σε 12 αμερικανικές εταιρείες κατασκευής αμυντικού υλικού και 10 στελέχη τους, ως απάντηση στις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν και τις κυρώσεις κατά κινεζικών εταιρειών που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, βοηθούν τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνονται οι Lockheed Martin, General Dynamics, Iron Mountain Solutions και Applied Technologies Group.

Τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των εταιρειών στην Κίνα θα «παγώσουν», ενώ τα στελέχη τους δεν θα μπορούν να μπουν στις χώρες της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αγνοούν τη «δίκαιη και αντικειμενική στάση» της Κίνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και επιβάλλουν κυρώσεις «χωρίς διακρίσεις» σε κινεζικές οντότητες.

Παράλληλα, καταδίκασε τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις και υπονόμευση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας​.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή αποτελεί σαφή αντίδραση στην πολιτική των ΗΠΑ και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Κίνα βλέπει τις πρόσφατες πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν ως «κατάφωρη παραβίαση» της αρχής της «Μίας Κίνας».

Οι πωλήσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα στρατιωτικό πακέτο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και περιλαμβάνει εξοπλισμό, εκπαίδευση και συντήρηση για τις δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου της Ταϊβάν​​.

Η Ταϊβάν, κατά την Κίνα είναι «αποσχισθείσα επαρχία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, οι κυρώσεις ανακοινώθηκαν σε μια κρίσιμη περίοδο, πριν από τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ταϊβάν τον Ιανουάριο του 2024, τις οποίες οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν περιγράψει ως μια επιλογή μεταξύ «πολέμου και ειρήνης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.