Οι «προειδοποιήσεις» Β.Πούτιν στην Δύση: «Το Sputnik V τους ενόχλησε – Γινόμαστε δυνατοί και θέλουν να μας περιορίσουν»

Οι «προειδοποιήσεις» Β.Πούτιν στην Δύση: «Το Sputnik V τους ενόχλησε – Γινόμαστε δυνατοί και θέλουν να μας περιορίσουν»

Εφ’ όλης της ύλης τοποθετήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, το Σάββατο (13/02), και είπε πως ο κόσμο έχει συσσωρευμένη δυσαρέσκεια εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19 και τόνισε πως οι αντίπαλοι της Ρωσίας εκμεταλλεύτηκαν την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Το ότι οι αντίπαλοι της Ρωσίας επωφελήθηκαν από την κατάσταση του συσσωρευμένου εκνευρισμού και της δυσαρέσκειας λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19 και εκμεταλλεύθηκαν την υπόθεση με τον Αλεξέι Ναβάλνι, της προσωπικότητας της Αντιπολίτευσης, για τα συμφέροντά τους υποστήριξε ο Πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, το Σάββατο (13/02).

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβλήθηκε από το Rossiya 24, ο Πούτιν δήλωσε:

«Οι αντίπαλοί μας ή οι πιθανοί εχθροί μας, πάντα, από αμνημονεύτων χρόνων έως τη σύγχρονη ιστορία μας, πριν και κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, βασίστηκαν σε πολύ φιλόδοξους ανθρώπους, πεινασμένους για εξουσία, και τους χρησιμοποιούσαν πάντα. Τους χρησιμοποίησαν, φυσικά, όχι για τα ατομικά συμφέροντά τους, αλλά για τα δικά τους οφέλη».

Ακόμα, ο Πούτιν τόνισε ότι τα επιτεύγματα της Ρωσίας σε διάφορους τομείς, όπως το εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου COVID-19, «ενοχλούν» τους αντιπάλους της Μόσχας, ωθώντας τους να ακολουθήσουν μια πολιτική περιορισμού, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ο πιο αμερόληπτος δείκτης επιτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 είναι ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων ανά 100.000 ενός δεδομένου πληθυσμού.

Χαρακτηριστικά, ο Πούτιν υποστήριξε:

«Έχουμε 12 άτομα, εξακολουθούν να έχουν 45. Έχουμε αρχίσει να παράγουμε 20 φορές περισσότερα ατομικά μέσα προστασίας από ό,τι στην αρχή της πανδημίας, 20 φορές περισσότερο. Η κινητοποίηση ολόκληρου του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, η κινητοποίηση της βιομηχανίας ήταν απλώς ασύγκριτα υψηλότερη από ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ. Υπάρχει κατάρρευση εκεί».

Μπορεί ο Ρώσος Πρόεδρος να παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης στη Δύση, αλλά -όπως είπε- διατίθεται μόνο σε επιλεγμένες ομάδες και όχι στον γενικό πληθυσμό όπως γίνεται στη Ρωσία.

Ακόμα, ο Πούτιν ανέφερε:

«Δεν έχουν την ικανότητα κινητοποίησης, όπως αποδεικνύεται, η δική μας είναι καλύτερη».

Καταληκτικά, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η χώρα έχει δικά της προβλήματα και ορισμένα νοσοκομεία είχαν κατακλυστεί εν μέσω της πανδημίας, αλλά συνολικά «τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι σε άλλα μέρη».

Μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε:

«Η επιρροή μας στον μετα-σοβιετικό χώρο αυξάνεται, με όλες τις δυσκολίες, και αυτό προκαλεί ανησυχία [στους αντιπάλους της Ρωσίας] και πρέπει να τραβήξουμε μπροστά. […] Οι άνθρωποι, που είναι πεινασμένοι για εξουσία, θα χρησιμοποιηθούν από αυτή την άποψη και όσο πιο δυνατοί γινόμαστε, τόσο πιο σκληρή είναι αυτή η πολιτική περιορισμού».

Έτσι, ο Πούτιν αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Ναβάλνι, λέγοντας:

«Όσον αφορά στους ανθρώπους που βγαίνουν για να διαμαρτυρηθούν, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της προσωπικότητας [Ναβάλνι], η οποία χρησιμοποιείται ακριβώς αυτή τη στιγμή, τώρα που σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, υπάρχει κούραση στους ανθρώπους, συσσωρευμένος εκνευρισμός και δυσαρέσκεια για τις συνθήκες της ζωής τους (εν μέσω της πανδημίας) και για το εισόδημά τους».

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η πανδημία της νόσου COVID-19 συνέβαλε στα αρνητικά συναισθήματα του κόσμου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ζωή των ανθρώπων είναι πλέον χειρότερη.

Καταληκτικά, ο Πούτιν υπογράμμισε:

«Φυσικά, αυτό το εκμεταλλεύονται εκείνοι στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, στις ΗΠΑ. Αυτή η κατάσταση χρησιμοποιείται από τις αντίπαλες πλευρές και προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν και εδώ [στη Ρωσία]. Φυσικά, πώς αλλιώς, αφού αυτό βασίζονταν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.